קינמון

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/12/2000 | 18:43 | מאת: מלי

לד"ר קנטר ולמאיר שלום כשקראתי בעיתון מאד לא מקצועי שחצי כפית קינמון ליום עוזרת לאיזון הסוכר, לא כל כך התיחסתי. אולם כשראיתי בפורום אחר חוות דעת רפואית שיש אמת בדבר, זה כבר מעורר סקרנות, האם ידוע לכם משהו בנושא ואם כן אז איך צורכים אותו, האם מותר לבשל וכדומה... תודה מלי

10/12/2000 | 22:49 | מאת: מאיר פרומקין

מלי, הקינמון הוא אותו הקינמון לפני ואחרי חוה"ד הרפואית. כנראה שניתן למצוא המלצה לכל משאלה, האינטרנט הוא אינסופי ולכל משאת לב ונפש ימצא המומחה שידבר בשבחו. אזי חוץ מהדרך בה יש להשתמש בקינמון הוא כתב הכל ? אני נשאר צמוד לאינסולין. ובודאי תביני למה אני מכוון. בברכה, מאיר

12/12/2000 | 09:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כידוע, אין עשן בלי אש... בקיץ האחרון, פורסם בעתון הודי על כך שקינמון מסייע לאיזון הסוכרת. לעכברים סוכרתיים ניתן קינמון (בכמות לא ברורה) ולדברי החוקרים, היתה הקלה בסוכרת. בעולם תרופות הפלא וה"חידושים" השונים - זה מספיק... מיד הופיעו ידיעות באנגליה שכפית קינמון די בה כדי לשפר סוכרת, ובפרסום אחר בארה"ב טוענים שדי ברבע כפית קינמון על עוגת התפוחים האמריקאית המסורתית. פרסומים אחרים טוענים שקנמון יכול למנוע או לדחות הופעת סוכרת וכן הלאה וכן הלאה. יתכן וזה נכון ויתכן ולא - 1. לא ידוע כמה קינמון באמת צריך לבלוע יום יום 2. לא ידוע כלום לגבי ההשפעה לטווח ארוך -(קנמון משך שנה וכ,) 3. אין בשלב זה שום מחקר מדעי רציני שבדק במבחנים כפולי סמיות באדם את השפעת הקנמון, והציג או פרסם זאת בעתון רפואי רציני ששם החומר לפרסום נבדק קודם לכן על ידי מומחים. 4. האם ידעת שגם דלי של שעועית מבושלת או חצי שק בצל יכולים לסייע באיזון הסוכרת בסוג 2? לא נותר עוד אלא להוסיף לנזיד השעועית עם הבצל, חצי כוס קנמון - והרי לך מרקחת שאולי תעבוד על הסוכר (ובטח על בני המעיים שיתרמו לאיורה של אויר מבושם בריח בצל וקנמון...) מציע לחכות למחקרים רציניים - ואז נשוב ונדון בכך. בברכה, ד"ר יורם קנטר

12/12/2000 | 09:42 | מאת: מלי

תודה למשיבים לפחות גרמתם לנו לחייך קצת וגם זה טוב לכל המתוקים תודה מלי

מנהל פורום סוכרת