האם זו סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/12/2000 | 22:45 | מאת: לילי

למנהל הפורום/ רופא מומחה - שלום! בבדיקות הדם שלי לאחרונה נמצא גלוקוז בדם - בצום 104 (במקרה הייתי בצום מוחלט כבר כ-14 שעות לפני הבדיקה) וכן המוגלובין 6%A1C . איך לדעתך יש להתייחס לתוצאות ומה לעשות. בעוד כחודש וחצי יש לי התייעצות במרפאת ליפידים - האם זה היעוץ הנכון לי לצורך זה? אודה להתייחסותכם לילי

06/12/2000 | 11:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לא כתבת אם את סוכרתית ידועה או לא אם לא - אז סוכרשל104 מג% אינו מצב של סוכרת אם כן - אזי את מאוזנת יפה... סוכר בצום עד 110 מג% הוא בתחום הנורמה. ערכים שבין 111 ל126 מג% הם עדות להפרעה קלה (לא סוכרת של ממש) שנקראת IFG . סוכר בצום של מעל ל 126 מג% - זו כבר סוכרת.

06/12/2000 | 13:25 | מאת: לילי

לד"ר קנטר - שלום רב! תודה על תשובתך ! רציתי להוסיף כי אינני סוכרתית ידועה ומה שהטריד בעצם את "רשויות הבריאות" במרפאת ישובי הוא ההמוגלובין 6%A1C שמעיד על משהו שהוא לא 100%......אודה לך אם תוסיף כמה מילים כיצד עלי לנהוג - האם לשנות תזונה (מאז התשובה אני משתדלת להמנע ממתוקים לגמרי - אך לא שיניתי את הדיאטה הרגילה שלי), איזה יעוץ נחוץ - וכל מה שתוכל להוסיף. בברכה ותודה לילי

מנהל פורום סוכרת