אינסולין חדש?

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/08/2000 | 17:35 | מאת: מלי

למאיר שלום ב: today's news (24.4.2000) www.prnewswire.com פורסמה הודעה על אינסולין בשם lantus של Aventis Pharmaceuticals מדובר על זריקה שניתנת פעם ביום בלבד ולפי האמור תצא לשוק במשך השנה, מה ידוע לכם על כך, האמנם יש בשורה כאן? תודה מלי

10/08/2000 | 01:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מלי, בזמנו קראתי את הבשורה ונכנסתי לאתר החברה ולא העליתי בחכתי מאום. בסופו של דבר כל האינסולינים זהים ואיני סבור שתהיה כאן בשורה גדולה. ובפרט נוכח העמימות במידע על האינסולין. מאיר

10/08/2000 | 07:43 | מאת: ד"ר קנטר

מלי שלום- שאלתך היא חשובה ובמקום משום שמסתובות כל מיני שמעות על אינסולינים "חדשים" וברצוני להבהר סופית מה המצב כרגע: עם יציאתו לשוק של האינסולין החדש מזה 14שנה בארה"ב - הליספרו (או ההומלוג) שהוא אנאלוג (דמוי אינסולין שדומה לאינסולין ועובד כמוהו)אינסולין קצר פעולה, החלו גם חברות תרופות אחרות לנסות ולפתח אנאלוגים אחרים של אינסולין. בעיקרון הם לוקחים מולקולות טינסולי שיוצרו בהנדסה גנטית ומשנים או משחלפים קטעים של החומצות האמיניות הבונות את מולקולת האינסולין. שתי חברות קיבלו לאחרונה אישורים של הFDA לגבי תכישירי אנאלוגי אינסולין חדשים: 1) חברת AVENTIC PHARMACEIUTICALS אשר מרכזה בשטרסבורג בצרפת ויש לה חבדת בת בארה"ב קבלה באפריל השנה את אשור ה FDA וביוני השנה גם את אישור האגוד האירופי לשווק תכשיר בשם (שם מסחרי LANTUSאו גלארגין. זהו אינסולין דמוי NPH אך ארוך פעולה שעובד כ 24 שעות ומיועד ללקיחה בלילה. לדברי החברה הוא נותן כסוי של רקע, רציף, ללא שיאים ועליות במשך היממה. יתכן ובעתיד יהא מקום לשלבו בתכניות של 4 הזרקות יומית כשהוא ילקח כזריקת הלילה. כרגע ידוע שאסור לערבב אותו באינסולינים אחרים וגם מקום ההזרקה כואב פי 4 יותר בהשוואה לזריקת NPH רגילה תת עורית. 2. האינסולין השני פועל בדומה לאינסולין קצר הפעולה של חברת לילי - הליספרו או ההומלוג. הוא אנאלוג של אספרט-אינסולין, ושמו בארה"ב יהא NOVOLOG ובאירופה השם הוא NOVORAPID . מבחינת זמני הפעולה זהו אינסולין קצר פעולה שפעילותו במחקרים הוכחה כטובה יותר בהשווה לאינסולין קצר הפעולה הרגיל הרגולר או האקטרפיד. ה FDA אישר אותו ביוני השנה וכנראה שתיפתח עתה תחרות בין החברות לילי (יצרנית ההומלוג) לבין חברת נובו (יצרנית הנובולוג). אם התחרות תביא להוזלת המחיר ולשפור בעט ההזרקה וזמינותם תהא בכך רק ברכה לצבור הסוכרתיים. ד"ר יורם קנטר - כרגע בסטנפורד, קליפורניה

10/08/2000 | 16:46 | מאת: מלי

לד"ר קנטר ולמאיר שלום תודה על העדכון, מה שנותר הוא אכן להמתין ולקוות לטוב יותר. ואכן ד"ר קנטר נגע בנקודה מאד חשובה, נוסף לתרופה והיא בעיית המזרקים, נראה לי שזו לא צריכה להיות בעיה כל כך גדולה לייצר מזרקים נוחים יותר, אך משום מה אין.. ושוב תודה מלי

10/08/2000 | 23:17 | מאת: אנוניני

אינסולין במשאף????

מנהל פורום סוכרת