המוגלובין A1C לעומת Fructosamine

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/11/2000 | 10:27 | מאת: אורי

בבדיקות שוטפות אחת ל3 חודשים אני רגיל לבדוק את HA1C וגם Fructosamine. בפעם האחרונה כשבקשתי מרופא המשפחה טופס הפניה לבדיקות הנ"ל הוא אמר שלדעתו אין צורך בבדיקת Fructosamine ואת מירב המידע החשוב מקבלים מבדיקת HA1C. בעבר נוכחתי שרופא הסכרת התענין גם ברמת הFructosamine בדם. מה דעתך? בתודה מראש. אורי.

26/11/2000 | 10:30 | מאת: מאיר פרומקין

אורי שלום, יתכן ואתה נראה לרופא מאוזן די הצורך ולכן הוא מוותר על בדיקת הפרוקטוזמין. בדיקה זאת מהווה מדד ממוצע לאיזון לפרק זמן של כשלושה שבועות לאחור, כך שאם רוצים להתחקות אחר הנתונים בתקופה זאת אין לוותר על הבדיקה. אם ה- Hba1c תקין לאורך מספר בדיקות - הייתי מוותר על הפרוקטוזמין. מאיר

26/11/2000 | 11:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כמו שמאיר כבר כתב - הפרןקטוזאמין נותן מידע לגבי האיזון הממוצע 3-6 שבועות אחורה ואילו ההמוגלובין המסוכרר (זהו השם הנכון בעברית..) נותן מידע על האיזון הממוצע התלת חדשי אחורה. אין טעם לבדוק את שניהם במקביל בכל פעם, וגם לא כל הקופות מבצעות פרוקטוזאמין. למידע על איזון תלת שבועי יש מקום כאשר מתחילים איזון או טיפול בסוכרתי לא מאוזן, במיוחד בצעירים או ילדים המחילים באינסולין, וכן למעקב צמוד יותר במהלכה של סוכרת הריונית או הריון בסוכרתית. בארה"ב עומדים לצאת לשוק מכשירים קטנים אישיים, לבדיקה עצמונית של פרוקטוזאמין בבית כך שצעירים עם סוכרת פרועה יוכלו לעקובבעצמם אחרי איחזונם המשתנה. לארץ זה עדיין לא הגיע. אם אינך בהריון, והסוכרת יציבה על תרופות - אין טעם לבצע את הפרוקטוזאמין במקביל לבדיקה התלת חדשית. ודרך אגב, אם הנך חבר שרותי הבריאות של הכללית, ולא עברו לפחות 3 חדשים ממועד הבדיקה הקודמת של ההמוגלובין המוכרר כפי שמופיע במחשבי המעבדה- דגימת דמך תושלך לפח - ראה, הוזהרת! בברכת איזון מוצלח, כי האיזון הוא מעל לכל! ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת