עלית רמת מיקרואלבומין בבדיקת ביוכימיה של השתן פי ש

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/11/2000 | 18:43 | מאת: הלפרן יעקוב

היתי מבקש להעביר את פניתי זו למומחה בנפרולוגיה. הנני מטופל יותר מ 10 שנים במרפאת ליתר לחץ דם בבית החולים סורוקה. אני נוטל כל יום חצי כדור איקפרס וכדור קונברטין 5מג. תקופה ארוכה. היום בבדיקה שגרתית שלי אצל רופא אורולוג במרפאת החוץ של סורוקה נאמר לי שסיבת העליה המטאורית של מיקרואלבומין היא נטילת התרופה קונברטין. האם ניתן להוריד רמה זו בדרך כלשהי? האם זה תהליך בלתי הפיך של הכליה? מה ניתן לעשות? בבדיקה של איסוף שתן של 24 שעות התגלה שרמת הפרוטאין היא 202.50. היתי מעונין לשמוע דעתכם בנושא זה מלווה בכמה שיותר פרטיים. האם נטילת "תוספי מזון " במקום תרופות נגד יתר לחץ עשוי לעזור? הכוונה שלי האם הדבר הזה לא יגרום נזק נוסף לכליות. אני מחקה בקוצר רוח לתשובתכם . בתודה מראש -יעקוב הלפרן

16/11/2000 | 13:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מר הלפרין אמנם אינני "נפרולוג מומחה", אך מאידך יש לי מומחיות מוכרת ברפואה פנימית (בנוסף למומחיות שניה באנדוקרינולוגיה וסוכרת) כך שאני מרשה לעצמי לענות לך בפורום הסוכרתיים אליו פנית. אם הנך סוכרתי - הקונברטין או כל אחת מהתרופות האחרות המשתייכות לקבוצת התרופות מעכבות פעילות ה ACE, הן התרופות המומלצות במקרי עלית רמות החלבון או המיקרואלבומין בשתן מומחי הסוכרת גם נותנים אותן (כולל קונברטין) במקרים שלחץ הדם אינו גבוה כל כך , אך ישנה עדות לפגיעה סוכרתית בכליה המתבטאת ב"בריחת " חלבון.מי שבורח הראשון דרך מסננת הכליה הם החלבונים הקטנים יותר - בראש ובראשונה המיקרואלבומין. אם אתה סוכרתי - הקונברין לא "גרם" לך למיקרואלבומינוריה - ההיפך הוא הנכון... במקרים מסוימים בהם קיימת בריחת חלבון מסיבית בשל פגיעה כליתית שלא בסזוכרתיים, השימוש בתכשירים אלה הביא להחמרה בהפרשת החלבון . לא בסוכרת!!! המספר של כמות החלבון הצופרשת אצלך ב24 שעות יצא משובש. אם אתה רוצה התיחסות - נא לציינו במדויק ובבירור. עקרונית הטפול לסוכרתיים עם עדות לחלבון בשתן הנו איזון טוב ואינטנסיבי של רמות הגלוקוז על פני היממה, הגבלת כמויות החלבון במזון ל 1 גרם לק"ג משקל גוף, ותכשירים מקבוצת מעכבי ה ACE - דוגמת קונברטין... בברכה - ד"ר קנטר

28/11/2000 | 16:15 | מאת: הלפרן יעקב

שלום ד"ר קנטר, רציתי להבהיר כי אינני חולה סוכרת. אני בן 64. אני מטופל במרפאת יתר לחץ דם מזה תקופה ארוכה ע"י קונברטין 5 מ"ג ואיקפרס חצי כדור ליום. תוצאות בדיקת הביוכימיה של השתן מיום 26/9/2000 הם: Microalbumin U Samp : 57.1 בתאריך 2/10 - אותה בדיקה נתנה ערך 21.7 בתאריך 3/10 - הערך היה 14.1 בתאירך 24/11 - 10.2 mg/dL בתאריך 3/10/00: בדיקת Protein U 24 h Colle היתה 202.5 בתאריך 24/11/00 אותה בדיקה נתנה ערך 204 לאור הנתונים האלה, האם עלי להפסיק לקחת קונברטין? האם ניתן להוריד רמה זו בדרך כלשהיא, ואם כן כיצד? האם זהו תהליך בלתי הפיך של תפקודי הכליה? בתודה, יעקב ד"ר יורם קנטר כתב/ה: > > שלום לך מר הלפרין > אמנם אינני "נפרולוג מומחה", אך מאידך יש לי מומחיות מוכרת ברפואה > פנימית (בנוסף למומחיות שניה באנדוקרינולוגיה וסוכרת) כך שאני > מרשה לעצמי לענות לך בפורום הסוכרתיים אליו פנית. > אם הנך סוכרתי - הקונברטין או כל אחת מהתרופות האחרות המשתייכות > לקבוצת התרופות מעכבות פעילות ה ACE, הן התרופות המומלצות במקרי > עלית רמות החלבון או המיקרואלבומין בשתן מומחי הסוכרת גם נותנים > אותן (כולל קונברטין) במקרים שלחץ הדם אינו גבוה כל כך , אך ישנה > עדות לפגיעה סוכרתית בכליה המתבטאת ב"בריחת " חלבון.מי שבורח > הראשון דרך מסננת הכליה הם החלבונים הקטנים יותר - בראש ובראשונה > המיקרואלבומין. אם אתה סוכרתי - הקונברין לא "גרם" לך > למיקרואלבומינוריה - ההיפך הוא הנכון... > במקרים מסוימים בהם קיימת בריחת חלבון מסיבית בשל פגיעה כליתית > שלא בסזוכרתיים, > השימוש בתכשירים אלה הביא להחמרה בהפרשת החלבון . לא בסוכרת!!! > המספר של כמות החלבון הצופרשת אצלך ב24 שעות יצא משובש. אם אתה > רוצה התיחסות - נא לציינו במדויק ובבירור. > עקרונית הטפול לסוכרתיים עם עדות לחלבון בשתן הנו איזון טוב > ואינטנסיבי של רמות הגלוקוז על פני היממה, הגבלת כמויות החלבון > במזון ל 1 גרם לק"ג משקל גוף, ותכשירים מקבוצת מעכבי ה ACE - > דוגמת קונברטין... > בברכה - ד"ר קנטר

02/12/2000 | 20:10 | מאת: הלפרן יעקב

שלום רב, אני כל יום נכנס לרשת האינטרנט על מנת לראות אם קיבלתי מענה לפניה אחרונה שלי מתאריך 28.11.00. אבקשמכם לענות בהקדם לשאלותי שבעיני הם חשובות. בינתיים קיבלתי תוצאה של בדיקת אולטרא-סאונד של הכליות. בכיליה השמאלית התגלתה אבן בכותר 5,5 מ"מ בחלק העליון של הכיליה השמאלית. אני מודה לכם מראש על תשובתכם יעקוב הלפרן הלפרן יעקוב כתב/ה: > > היתי מבקש להעביר את פניתי זו למומחה בנפרולוגיה. > הנני מטופל יותר מ 10 שנים במרפאת ליתר לחץ דם בבית החולים > סורוקה. אני נוטל כל יום חצי כדור איקפרס וכדור קונברטין 5מג. > תקופה ארוכה. היום בבדיקה שגרתית שלי אצל רופא אורולוג במרפאת > החוץ של סורוקה נאמר לי שסיבת העליה המטאורית של מיקרואלבומין היא > נטילת התרופה קונברטין. > האם ניתן להוריד רמה זו בדרך כלשהי? האם זה תהליך בלתי הפיך של > הכליה? מה ניתן לעשות? > בבדיקה של איסוף שתן של 24 שעות התגלה שרמת הפרוטאין היא 202.50. > היתי מעונין לשמוע דעתכם בנושא זה מלווה בכמה שיותר פרטיים. > האם נטילת "תוספי מזון " במקום תרופות נגד יתר לחץ עשוי לעזור? > הכוונה שלי האם הדבר הזה לא יגרום נזק נוסף לכליות. > אני מחקה בקוצר רוח לתשובתכם . > > בתודה מראש -יעקוב הלפרן

06/12/2000 | 15:23 | מאת: הלפרן יעקב

שלום רב לפורום םוכרת, אני פניתי פעמיים ב16.11.00 וגם ב - 2.12.00. אחרי שקיבלתי תשובה לפניתי ב - 14.11.00. אינני מבין למה משתהים כל כך לשליחת תשובה לפניותי. בכבוד רב הלפרן יעקוב

מנהל פורום סוכרת