טיפול בסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/11/2000 | 17:09 | מאת: אריה

לאחרונה רמת הסוכר עלתה אצלי לרמה של כ-190. אני מטופל ע"י רופא המשפחה והסבריו על המחלה והטפול בה שואפות לאפס. האם ברמה זו יש מקום לבקשו להעבירני לטפול מרפאה יעודית?

16/11/2000 | 13:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רוב רופאי המשפחה והקהילה יודעים היטב כיצד לאזן סוכרת קלה כמו שלך. דיאטה מתאימה ומינון מינימלי אפקטיבי של תרופה לסוכרת, ישפר את מצבך. הרמה המומלצת לך בצום היא לא יותר מ 140מג% ולא יותר מ160-180 מג% לפני הארוחות העיקריות. רצוי גם לבצע תקופתית בדיקת מדדי האיזון התלת חודשי (המוגלובין מסוכרר - HbA1c). כל עוד הרמות הן בסביבות ה 7.0% אתה יכול להיות שקט.. באחולי איזון טוב וסביר - ד"ר קנטר

17/11/2000 | 06:50 | מאת: זהבה

שלום אריה, איני יודעת לאיזה קופת חולים אתה שייך, אך ידוע לי שלקופות החולים יש חוברות הסברה לא רעות, בתור התחלה לפחות, למשל אני מכירה את העאכה של קופת חולים כללית, שאמורה להמצא בכל מרפאה, ולא בקש אותה ישירות ממרכז קופת חולים בת"א. בנוסף אתה יכול לרכוש ספרים באגודות ובחנויות הספרים, ומעל לכל באנטרנט יש שפע של מידע. אם תדע יותר תדע גם מה לבקש-לדרוש מהרופא המטפל, ויתיחס אליך בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום סוכרת