כיצד לוודא שסוכרת הריונית חלפה לאחר הלידה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/11/2000 | 15:04 | מאת: אריאל

שלום שמי אריאל, במהלך הריון התגלתה אצלי סוכרת הריונית בחודש השמיני, טופלתי בדיאטה מתאימה וכן ב-6 מנות של אינסולין (מהסוג הכחול). לאחר הלידה נתבקשתי לבדוק את רמת הסוכר שעה ושעתתים לאחר ארוחה כפי שעשיתי במהלך ההריון, על פי בדיקה זו הייתי מאוזנת. בזמן ההריון קראתי קצת חומר על סוכרת וראיתי שישנן מספר תופעות שקשורות לכך. לי נשארו מספר תופעות ורציתי לדעת האם כדאי לי לבדוק שוב את מצב הסוכרת שלי? התופעות הן בעיקר שלשולים שלא עוברים גם לאחר דיאטת נוזלים וטוסטים וכן חולה יותר מהר מכרגיל. האם כדאי לבצע בדיקות מקיפות יותר לגבי הסכרת? יש לציין שאני בעלת עודף משקל רב וכן אבי היה חולה סכרת ונפתר ממחלה זו.

16/11/2000 | 13:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

בדרך כלל כדאי לבצע סוכר בצום (שלא יהיה יותר מ 126 מג%) ו/או שעתים אחר העמסת גלוקוז של 75 גרם ( שלא תעברי 200 מג%).. ערכים מעל לאלו - משמעותם סוכרת קיימת. היות ואת בקבוצת סיכון מוגבר לסוכרת - (סוכרת בבן משפחה קרוב והשמנת יתר) מאד מומלץ שתבצעי בדיקת תפקוד ורזרבה לבלבית בתגובה להעמסת גלוקוז כנ"ל.(אינסולין ו C-PEPTIDE) התוצאות יקבעו האם את סוכרתית כרגע, או שאת במצב של "הפרעה במטוליזם הפחמימות" - IGT, או שיש לך הפרעה בסוכר בצום (IFG). גם אם הכל יהיה תקין (ואת זאת אני מאחל לך..) עדיין מומלץ מאד לרדת במשקל בהשקט ובבטחה (אם תורידי "רק" 1 ק"ג בחודש - הרי זה 12 בשנה !.. בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת