לרופא

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/05/2002 | 18:17 | מאת: מיכה

לאחרונה שמעתי שיש קשר בין מחלת סוכרת לבין חומר שעלול להופיע בדם בשם הומוציסטאין. אולי אפשר לקבל יותר מידע על כך

05/05/2002 | 12:35 | מאת: מאיר פרומקין

שלום לך, בשנים האחרונות מדובר יותר ויותר שרמות גבוהות מהנורמה של הומוציסטאין מהות גורם סיכון למחלות לב ופגיעה של מחמצני הדם בדפנות כלי הדם וכגורם לטרשת מואצת. הסיכון נצפה גבוה יותר באנשים בהם גם סוכרתיים בהשוואה ללא סוכרתיים. יש להבדיל בין מצב זה שבו נמדדות רמות גבוהותמהנורמה של הומוציסטאין בדם לבין מחלת ילדים מטבולית תורשתית אחרת של הומוציסטינוריה - הפרשה מוגברת של הומוציסטין בשתן המלווה בפיגור שכלי והפרעות בגדילה אך לאו דוקא בסוכרת.

מנהל פורום סוכרת