אנדוקרינולוגיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/11/2000 | 18:57 | מאת: שרית

שלום, אובחן אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס - toxic adenoma האם אפשר לטפל במתן תרופה בלבד? הופנתי לטיפול ביוד רדיואקטיבי - מה הסיכונים? האם לאחר הטיפול הבלוטה תבריא? האם יש השפעות שליליות הנוגעות לטיפול זה?

07/11/2000 | 18:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

השאלה לא מתאימה לפורום סוכרת. למה שלא תשאלי את הרופא שהמליץ לך על הטפול ביוד רדיואקטיבי ?

11/11/2000 | 17:01 | מאת: אני

שרית גם אני אבחנו פעילות יתר בבלוטת התריס. הטיפול התרופתי לא עזר לכן נשלחתי לטיפול ביוד רדיואקטיבי. לאחר הטיפול עברתי למצב של תת פעילות בבבלוטה לכן נרשמו לי תרופות לעידוד הפעילות. התרופות החזירו אותי למצב של פעילות יתר... מאז כבר שנה שאני נודדת מקצוניות אחת לשניה מבלי להגיע לאיזון המיוחל. בקשר לטיפול עם היוד - הוא לא מפחיד כמו שזה נשמע ולא מרגישים דבר יש השלכות.. בין היתר חל איסור להכנס להריון חצי שנה לאחר הטיפול עד שהיוד יוצא מן הגוף. יש קושי לאבחן את כמות היוד שאת צריכה למרות כל הבדיקות לכן קיים סיכוי שתקבלי מעט מדי וזה לא יעזור או להיפך (כמו במקרה שלי) ותעברי לתת פעילות בכל מקרה בהצלחה.. אני

מנהל פורום סוכרת