פצע ברגל

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/10/2000 | 10:19 | מאת: רונית

סבתי בת 76 , סובלת מפצע ברגלה שנראה נורא ואינו מגליד מזה שנה. היא סובלת מכאבים עזים ומקפידה לחבוש את הפצע . הפצע הוא פצע גדול מאוד ועמוק כל העור ניראה "אכול" סביבו וממש רואים את כלי הדם והעצמות דרכו. סבתי סובלת מסכרת אך אינה מטופלת באינסולין אלא רק בדיאטה ובתרופות. שאלתי היא האם יש סיכוי שהפצע יתרפא? האם יש בית חולים מסויים שניתן לגשת אליו לטיפול מיוחד בר- השפעה? האם יש רופא מומחה פרטי שתוכלו להמליץ לנו עליו? אנו חוששים שאם הפצע ימשיך ויגדל יקרה משהו נורא כגון: זיהום או איבוד רגל? מה עושים? תודה. רונית

29/10/2000 | 11:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רונית שלום, צר לי לשמוע על סבתך ומצב הרגל שלה. כיבים עמוקים ברגל מופיעים לעתים בסוכרתיים מבוגרים עם הפרעות באספקת הדם לרגל, ומתהוה פצע עמוק, קשה ריפוי, אשר נקרא "כיב נוירוגנ י". שולי הפתע מתרוממים כלפי אצמם בדומה ללוע הר געש והפצע אינו נסגר. הטפול עקרונית דורש קודם כל הערכה של מומחה של כגלי דם - אם ישנה הפרעה בזרימת כלי הדם הגדולים מעל לברך ועד לטבור, אשר ניעתן לתקנה ניתוחת ולשפר את זרימת הדם לגרל, יש לעשות זאת כשלב ראשון על מנת לתת לה את מירב הסכויים להבריא. בהמשך או במקביל יש לפנות למרפאת רגל סוכרתית או למרפאה פלסטית טובה, מקום שם ניתן יהא לבצע השתלול עור קטנות - "בולים" במרכז הכי הנרחב להבראה שלו. התהליך עלול להיות ממושך וההצלחיה אינה מובטחת. לפעמים טיפול בתא לחץ עוזר גם הוא להבראה מהגורם הזיהומי בכיב. אנחנו לא ממליצים על רופא זה או אחר - בררי באיזור מגוריך, רצוי במרכז רפואי גדול - מי המומחה המקומי לכלי דם, ומי המומחה לרפואה פלסטית/רגל סוכרתית . מכל מקום, איזון הסוכרת, ואולי אף על ידי אינסולין זמנית, יסייע בריפוי. באחולי החלמה לסבתך- ד"ר קנטר

30/10/2000 | 07:15 | מאת: זהבה

שלום, התחלתי להשתתף בפורום זה בדיק בגלל התופעות מסוג זה. קשה לי מאוד להבין כיצד מגיעים למצבים מסוג זה ? דהיינו, במי האשמה ? ברופאים ? בחולים ? בחוסר המודעות ? השאלה שלי מה ניתן לעשות ? כיצד ניתן להביא לתודעת הציבור הרחב את סיבוכי הסכרת ? מה יכולה/צריכה להיות תרומת האגודות לסכרת ? במה המדיה יכולה לסייע ? לצערי, מי שמגיע לפורום הוא חלק קטן מאוד, הוא כבר מודע לבעיות ולפחות יודע לאן לפנות על מנת להתיעץ.

מנהל פורום סוכרת