השתלת כליה

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/10/2000 | 14:21 | מאת: m.p

שלום אבי בן 50 חולה סכרת נעורים זקוק להשתלת כלי מאיפה אפשר להשיג מידע לגבי השתלת כליה בארץ או בעולם תודה

28/10/2000 | 14:25 | מאת: m.p

שמעתי שיש אפשרות לבצע השתלת כליה ברוסיה דרך משרד הבריאות אפשר לקבל פרטים

29/10/2000 | 12:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בכל מרכז רפואי גדול נמצא כיום מרכז השתלות הקשור במחלקה הנפרולוגית המקומית. מרכזים אלו קשורים למרכז להשתלות הארצי. בשל חסר ב"תורמים" נפטרים, רשימת המתינים היא ארוכה. באם ההשתלה היא מבן משפחה התואם ברקמותיו את אלו של אביך, כלומר תרומה מהחי - זמן ההמתנה הוא קצר משמעותית. נסה לברר במרכז הקרוב למקום מגוריך, ומשם יפנו אותך לאפשרויות יקרות המציאות תרתי משמע, של השתלות בחו"ל. כדאי אולי גם לשקול את האפשרות לפניה למרכז המשתיל בו בזמן כליה +לבלב - במקרה זה ה"תרומה" היא רק מנפטר. בהצלחה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת