האם יש לי סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/07/2000 | 00:05 | מאת: elena

שלום! קראתי על סינפטומים של סכרת, ויש לי כמה: השתנה מרובה, עודף משקל, לא ישנה טוב בלילה, פה יבש, לחץ דם גבוה. כל פעם שאני באה למרפאה כדי שיעשו לי בדיקה, לוקחים לי דם, ואחרי שבוע אומרים: הכל תקין.האם אני צריכה לדרוש בדיקה שעתיים לאחר האוכל?תודה מראש, Elena

20/07/2000 | 13:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

הלנה, אם בבדיקת דם שגרתית שלא על רקע של צום התוצאות נחשבות לבסדר - סביר להניח שאת לא סוכרתית. אבל הסימנים בחלקם עשויים להעיד על דמיון לסממני עזר. אז אולי מוטב לבקש בדיקה פרטנית לסוכרת ? בבדיקה הבאה בקשי את התוצאות. לעיתים רופא המשפחה עשוי לפרש את התוצאות כפי שהוא מבין. לכן כדאי להציץ בתוצאות. ואם מדברים על רופאים, חשוב שתדעי שאני סוכרתי ולא רופא. מאיר

מנהל פורום סוכרת