תיקון לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/07/2000 | 11:57 | מאת: XY

התכוונתי שבמחקר חדש גילו שאפשר להפוך מהכליה למייצר אינסולין. רציתי לדעת אם המחקר נכון והאם השיטה הזאת יעילה בתודה וכבוד מכל הלב XY

19/07/2000 | 12:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

XY יקר, אני לא שמעתי על כך. הרי תאי הכליה אינם יודעים לייצר אינסולין, שאם לא כן לא היתה בעיה של סוכרת, ומדוע אם כן להשתילם? מה שכן, בוצע ניסוי מעניין בקנדה בהשתלת תאי ביטא בכבד ובתהליך זה נדר מינון פחות של תרופות המדכאות את המערכת החיסונית המתקוממת על השתלת תאים זרים. דיכוי המערכת החיסונית מסוכן בפני עצמו שאז חשוף הגוף לחוליים וזיהומים, ולכן הפחתת סיכון זה יש בו חשיבות עצומה. מאיר

מנהל פורום סוכרת