היפו

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/10/2000 | 07:12 | מאת: מושיק

שלום לחברים היקרים. במדידות האחרונות לבתי(בת 12) התגלו רמות של 60-80 הגורמות לה לרעד ברגליים וחולשה כללית. האם ההיפו נמצא גם בגבולות האלה? ז"א זה יחסי למצב הקודם של הגוף? מה הסכנות של היפו כזה אם ישנם? תודה מושיק

11/10/2000 | 08:06 | מאת: וילי

מושיק ! להלן נקודות שונות בקשר להיפו : תגובה להיפו היא אינדיבידואלית כלומר שונה מאדם לאדם . בתי שהיא קטנה מבתך מרגישה היפו רק ברמות מתחת ל 60. בכל מקרה ערכים מעל 70 אינם בגדר היפו. קח בחשבון אי דיוק של 7% במדידה -60 יכול להיות בפועל 55. במקרה של היפו - תן משהו ממותק יחד עם פרוסה , על תעמיס יותר מידי בפחמימות אחרת תקבל ערכי סוכר גבוהים שיקשו עליך את האיזון . בכל מקרה כדאי לבצע בדיקה לאחר 15 דקות כדי שאתה תהיה יותר רגוע. לאחר היפו (שעה/שעות) יתכן שתקבל ערכי סוכר גבוהים מאוד - זו תגובה של הכבד שמעלה את רמת הסוכר . זהו מנגנון הגנה של הגוף מפני ערכי סוכר נמוכים. במקרה כזה אתה מעלה מינון האינסולין לפי הטבלה שיש לך (רמת סוכר מול מינון אינסולין). לסוכרתים חדשים - כדי למנוע היפו בלילה יש לאכול משהו לפני שהולכים לישון אפילו אם זה יבוא על חשבון ערכים קצת יותר גבוהים בבקר .

12/10/2000 | 19:57 | מאת: מושיק

תודה לכם. אני מבין את הלוגיקה. השאלה שלי היא האם יש סכנות גםבהיפואים הקטנים - לא של איבוד ההכרה. ושאלה נוספת לכולם: האם זה נכון ששעון היד למדידת רמות סוכר כבר נמכר בארה"ב?

11/10/2000 | 22:04 | מאת: מאיר פרומקין

שלום למושיק, ערכי סוכר שאתה מציין משקפים היפו לאמור רמות סוכר נמוכות מידי. משמע שיש להוריד מעט ממינון האינסולין או לשפר את מתן הפחמימות באמצעות אכילה. יתכן וזה עניין של טיימינג, או על רקע של פעילות גופנית או משמש של הכל יחדיו. היפו הינו מצב נסוכן באם הוא נמשך, וגם אינו תורם למצב הרוח ולבטחון העצמי. לכן יש ללמוד לזהות את ההיפו והאמן לי שלא תמיד זה פשוט. ובפרט כאשר מדובר בילדה, יש לטפח בה את הכרת המצב ולהגיב מייד במאכל ממותק שצריך גם להיות "בונוס" לתחושת ההיפו הלא נעימה וגם תמריץ לחיוך. רצוי מאד שבסביבת בתך יהיו מודעים לתופעה ויוכלו להגיש לה עזרה במידת הצורך בממתק, וגם בבית חשוב שיהיה מזרק גלוקגון שיהיה מזומן להזרקה ממקרה של היפו קשה כאשר לא ניתן להאכיל את הבת. בסופו שלדבר, למרות הקושי ואי הנעימות לומדים לחיות ולזהות את ההיפו. וככלל, תמיד תמיד ממתקים צריכים להיות בהישג ידה של בתך, ובפרט בעת ביצוע של פעילות גופנית. בהצלחה, מאיר

מנהל פורום סוכרת