שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/10/2000 | 00:37 | מאת: idit

שלום רב,שמי עידית ואני בת 22. יש לי מספר שאלות: 1.סבתי ז"ל היית חולת סכרת וברצוני לדעת מה הסיכויים שאני אחלה במחלה זו? 2.איך אפשר לדעת האם לבן-אדם יש סכרת ע"פ כפות הרגליים? 3.איך ניתן לדעת האם אני חולה במחלה ללא בדיקות? בברכת גמר חתימה טובה ותודה מראש. עידית.

08/10/2000 | 13:41 | מאת: מאיר פרומקין

עידית שלום, הסיכויים לחלות בסוכרת היות וסבתך היתה חולת סוכרת קרובים לאלו של כלל האוכלוסיה. אבל עקב הרקע המשפחתי יש להשגיח ולבצע בדיקה כללית אחת לשנה. אין כל קשר בין הסוכרת לבין כפות הרגליים ולא שם מחפשים את סממניה. כאמור מבצעים בדיקה רגילה של מתן דם ומדידת שיעור סוכר הדם. למי שיש חשד בסוכרת, מבצעים בדיקת העמסת סוכר בו משקים את הנבדקת במשקה ממותק ואזי מודדים את רמות הסוכר מידי מחצית השעה ורואים בהתאם לעקומה המתקבלת אם מדובר בסוכרת. תהיי בריאה, מאיר

10/10/2000 | 12:39 | מאת: איציק הרשקוביץ

שלום רב! אבקש לדעת כמה שיותר מידע בנושא תזונה נכונה , כאשר מחלת הסכרת כבר קיימת . בדוה מראש .

10/10/2000 | 22:33 | מאת: מאיר פרומקין

איציק שלום, מצ"ב לינק שיתן לך מידע על עקרונות התזונה לסוכרתי. אלה כללי התזונה הבריאה. בהצלחה, מאיר http://diabeticgourmet.com/articles/whatshouldieat.shtml

מנהל פורום סוכרת