novonorm and gluco-rite

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/07/2000 | 23:59 | מאת: יורי

האם ניתן להוסיף נובונורם לפני הארוחות, בנוסף לטיפול הקבוע בגלוקורייט וגלוקופאג, כדי להוריד את רמות הגלוקוז לאחר הארוחות? תודה על זמנך, יורי.

17/07/2000 | 00:04 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יורי שלום, שאלתך הועברה לד"ר קנטר. טיפה סבלנות ותודה על שאלתך, מאיר

17/07/2000 | 07:07 | מאת: זהבה

שלום יורי, התרופות שהזכרת - נובונורם וגלוקו רייט הן שתי התרופות שאני נוטלת, את הנובונורם התחלתי ליטול רק לפני מספר ימים ונראה לי שיש שינוי לטובה, לפחות מבחינה אחת - רמת הסוכר בדם בבוקר יציבה. בהצלחה זהבה

21/07/2000 | 07:49 | מאת: זהבה

שלום מאיר, לצערי יש רופאים שרושמים את שתי התרופות. מכאן חשיבות הפורום. הבעיה היא מה עושים כאשר מגלים שרופא אינו יודע הכל וצריך להתמודד אתו.

18/07/2000 | 12:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יורי שלום אם תראה את תגובתי ראשר לנובונורם תבין שנובונורם מיועד לטפול לטווח קצר להורדת הגלוקוז לאחר הארוחה ללא השפעה מאוחחת וממושכת ואילו גלוקורייט מיועד להפחתה כוללת של רמות הגלוקוז לאורך היממה שתי התרופות הן ממריצות לבלב כושל אם כי כל אחד מדגדגת את תא הלבלב על ידי קולטן אחר לא מקובל השמוש בשתי התרופות בו בזמן הן משום שסכנת ההיפוגליקמיה מסכנת חיים היא גדולה יותר, הן משום שגרוי ממושך לבלבי עלול להביא לקיצור חייו ומשך פעילותו ןמשום שהדבר אינו מומלץ על ידי הייצרנים עדיף לכן לנצל כל תרופה כשלעצמה ווהגיע למינון אפקטיבי מקסימלי עד ששה כדורי גלוקורייט ביממה ועד שלושה כדורי נובונורם במינון המוגבר ליממה , או זה -או זה מה שכן - ניתן לשלב ממריצי לבלב עם עוקפי לבלב כגון גלוקופג או פרנדאז ללא חשש תוך כדי תאום והדרכת המומחה לסוכרת

מנהל פורום סוכרת