סירופ לתת

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/07/2000 | 12:28 | מאת: גילה

ברצוני לדעת האם סירופ לתת הינו סוכר האסור על סוכרתיים ישנם מוצרים הנמכרים עם תוית "ללא תוספת סוכר" אך במרכיבים מופיע סירופ לתת בתודה גילה

16/07/2000 | 12:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

הכל שאלה של מינון וחשבון פחמימות, למי שעושה זאת. ללא תוספת סוכר הוא מין בלוף שעשוי להטעות כאילו ואין סוכר במזון. איני מצטט מתוך הספר שאינו מונח לנגד עיני, אבל לתת הינו מרכיב מתעשיית הבירה והוא מכיל גלוקוז שאיני זוכר את ריכוז. ולכן, מי אני שאומר מה אסור על סוכרתיים. אם זה תואם את הטיפול - הכל אפשרי. ולא חשוב מה הם מציינים על "תוספת או אי תוספת הסוכר". מאיר

16/07/2000 | 12:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סירופ לתת אינו מכיל גלוקוז שהוא 6 פחמימני אך מכיל מלטוז שהוא 5 פחמימני והופך בגוף לאט יותר לסוכר. אין איסור מוחלט להשתמש במוצרים מומתקי סירופ לתת אך יש לבדוק שסך הפחמימות במנה לארוחה אינו עולה על שבעה גרם למנה מומלץ לקרוא את הפרקים על ממתיקים מלאכותיים בספר - ללא סוכר בישול ודיאטה שמפרט מוצרים ואופני הכנה של מוצרים וארוחות לסוכרתיים - דוגמת עוגת דבש ללא דבש לראש השנה ועוד בתאבון - דר קנטר

מנהל פורום סוכרת