נובונורם

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/07/2000 | 23:46 | מאת: זהבה

אני מבקשת לדעת במה עדיפה/שונה תרופה זאת מגליבטיק וכל הקבוצה שהיא חלק ממנה. האם הנובונורם היא תרופה בטוחה, כיצד היא משפיעה, האם עלולה להזיק לכבד או לאבר אחר ? בתודה זהבה

15/07/2000 | 12:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

זהבה, תשובתך הופנתה לד"ר קנטר. נא סבלנותך. לעיתים אני תמה האם ההבדל בין תרופות משול להבדל בין נשים. שהרי אם תקראי מה כתוב בשולי ההתניות של כדור פשוט דוגמת אספירין ותשווי בין מה שמתקיים מתוך הרשימה הארוכה הזאת, אפשר באותה האנלוגיה להתייחס ליתרונות ספציפיים של כל כדור. ובסופו של דבר ככל שהדבר נוגע בכדור - הרי הכל אישי, וכמו בדוגמה, סופו שהוא צריך לעשות את הספונג'ה, סליחה, את העבודה ולהתאים לך. וכל השאר די משני, כי לנו, הסוכרתיים, אין הרבה ברירות. נכון שראוי להיות חשדניים לנזק שעשוי להיגרם. אבל נזק שכזה מתגלה על רצף שנים של ניסיון בשימוש, ולפיכך כל תרופה חדשה מטבעה נחשדת כמזיקה עתידנית. בקייצר, זהבה, להיות חולה זה קצת יותר מסובך מלהיות בריא. מאיר

16/07/2000 | 07:06 | מאת: זהבה

למאיר, בעצם שכחתי להוסיף שיש הבדלים גם בין גברים ולא רק בין נשים. זהבה

15/07/2000 | 14:34 | מאת: רפי ירון

שלום מאיר וזהבה, החלק הראשון של תגובתך מצויינת הפנית את בשאלה לד'ר קנטור. באשר לחלקה השני ,אני חושב שהוא מיותר , אתה ,ואני מאד מעריך את תשובותיך,ודאי יודע שסוכרתיים ,יותר מהציבור הבריא ,סובלים לפעמים גם מצרות אחרות וטוב וחשוב לבדוק האם מראש ידוע שתרופה מסוימת יכולה לפגוע באיזושהי מערכת .חכם לומד מנסיונם של אחרים רק הטיפש לומד מנסיונו(אם כי נסיון זה דבר חשוב) הרבה בריאות רפי

15/07/2000 | 14:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

רפי ידידי, יש מי שמאמין שהמידע מדוייק וחד כסכין ורק תשאל ויורוך מה אחוזי הסיכוי לכך ומה לאחרת. אני מבקש לענות בהתאם להשקפת עולמי שהכל יחסי ולוט בערפל ומורכב הרבה יותר מדרישה אולטימטיבית לתשובה פסקנית. בתחום כמו סוכרת, כה מורכב ומשוב ואישי ומושפע, מן הראוי להפנים תובנה זאת. זהו כלל בסיסי בסטיסטיקה ובכל תחום להשקפתי. מי שחושב כך שואל באופן אחר. ואל נא תראה אתה ואחרים שמץ של ביקורת. ילדים רוצים הכל מייד. מפגינים רוצים שלום עכשיו. ואני מתלבט בין האפשרויות. כל טוב, מאיר

מנהל פורום סוכרת