האם נכון לעשות כזאת ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/10/2016 | 11:54 | מאת: ממלכתי

אני נוטל 32 יח' לנטוס ובבוקר נוונורם. בבוקר קם עד - 140. חווה ירידה מהירה ובתוך 3-4 שעות מגיע ל-70. אוכל משהו ומעלה סוכר. כשלא לוקח נוונורם, מגיע לרמות גבוהות ויורד לאט. בכל הזמן הזה מרגיש טוב. נושא במשרה בכירה - שהיא לא אחת יצוגית. בעבודתי אני משתתף במפגשים פורמליים בהם הפרוטוקול נוקשה ואז אינני יכול להתפנות ולאכול מתי שאני רוצה (כשהסוכר נמוך). חשבתי שבמקרים כאלה, כשאני יודע שיש אירוע כזה נוקשה, לא להזריק בלילה לפני לנטוס, לאכול ארוחת בוקר לא פחממתית ולא לקחת כדור. לאכול כשיתאפשר אחרי ואז להקדים כדור נוונורם. מה דעת הרופא על הרעיון.

10/10/2016 | 11:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמות של גלוקוז פחות מ 100 עולות בחלק מהסוכרתיים להביא לארוע ולסימפטומים של היפוגליקמיה. נפילת הסוכר אצלך היא בתגובה ערה מדי לנובונורם שנראה לי שאצלך הוא מיותר, ללא קשר לרמות האינסולין ששומרות לך על רמות טובות בבוקר בצום (רצוי בין 90-140 מג%)

מנהל פורום סוכרת