האם העמסת סוכר 100 בשבוע 17 שוללת סכרת הריון?

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/06/2016 | 10:16 | מאת: סוכרית

שלום רב לאחר הריון ראשון עם בכרת הריון מאוזנת בדיאטה, ביצעתי העמסת סוכר 100גר' בשבוע 17 בהנחיית רופאת הנשים שמלווה אותי מקופת החולים. תוצאות הבדיקה יצאו תקינות לחלוטין ולא העידו על סכרת הריון. בשבוע 28 ביצעתי מעקב גדילת עובר לבדוק כמות מי שפיר והערכת משקל וגם לפי בדיקה זו הפרמטרים תקינים ומעידים שאין חשש לסכרת. נאמר לי על ידי רופא נשים פרטי שצריך לבצע שוב העמסת סוכר לאחר שבוע 26, כדי לוודא שלא התפתחה בכל זאת סכרת הריון (היות והנטייה לכך קורת לקראת סוףך ההריון). האם עלי לבצע שוב העמסת סוכר? אני בשבוע 28. אודה לתשובה!

07/06/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מה שמומלץ זה לבצע מבחן סקירה של שתיית 50 כר גלוקוז ובדיקת הרמה התגובתית בדם אחר שעה. אם הרמה שתתקבל תהיה מעל ל 1145 מג% אחר שעה מומלץ אז לבצע העמסת גלוקוז של 100 גר' למשך 3 שעות, וכל זאת בשבוע ה 28.

מנהל פורום סוכרת