תנגודת לאינסולין?

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/09/2000 | 17:12 | מאת: מלי

לד"ר קנטר שלום בעלי בן 50 יש לו סוכרת שהוגדרה לפני שנים (אחרי בדיקה מסוימת ברמב"ם) כסוכרת סוג 2 . אך הוא מזריק אינסולין מזה כ-7 שנים. לאחרונה עבר להומולוג. הוא מזריק 3 זריקות לפני הארוחות ועוד זריקה אחת ללילה. ערכי הסוכר בדרך כלל ממשיכים להיות גבוהים, סביב ה- 300 בבוקר ובשעות היום אפילו גבוה יותר. לעתים נדירות יכול להיות בבוקר 120 - 200 לפעמים ב6.00 בבוקר יכול להיות 120 , ובלי אוכל או פעילות ב9.00 יהיה 300. הוא כבר היה מטופל אצל מספר מומחים , הוא אינו אכלן גדול, בקושי צורך פחמימות ומשקלו נורמלי, לפעמים הוא חוטא במשהו מתוק תוך אמירה שבין כה וכה אין לו הסבר למצב. ולפעמים זה כל כך מתסכל שאין לו רצון להזריק למשל את זריקת הלילה. מה שמשגע בכל המצב, שאנו חיים בתקופה שכולם מסביב אומרים שיש טיפול לסוכרת, ולנו יש את הרצון לאזן אותה, מה גם שחבל על כל יום שעובר, ומי יודע איזה נזק זה גורם. האם תהיה איש בשורות? לעודד שיש מקום לאיזון, ואולי שוב להחליף מומחה? (גם זה מתסכל). נשמח לקבל כל עצה (אני כותבת אליך ולא בעלי, פשוט כי במשפחתנו אני "הגולשת") בתודה רבה מראש מלי

26/09/2000 | 20:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מלי שלום, קודם כל, ברצוני להבהיר שכל מה שנכתב כאן אינו בא במקום הרופא שלך, וכי עליכם להמשיך להתיעץ עם הרופא שלכם, בתקוה שהוא באמת מומחה לסוכרת. דבר ראשון, צריך לשוב ו"להגדיר" את בעלך - האם הוא עם לבלב שפועל ביתר, ואז בשל תנגודת קשה לאינסולין הוא צורך כמויות גדולות על פני היממה, שבקושי "מדגדגות" אותו, או שעם השנים הלבלב שלו נחלש, והוא פועל עצמונית בחסר, כך שהאינסולין הוא השלמה למצב שלו. הדבר נעשה על ידי בדיקת תפקוד ורזרבה לבלבית (אי אפשר להסק מסקנות מבדיקת אינסולין בדם של מי שמקבל אינסולין) בודקים את ה - C-PEPTIDE בצום ,אחר שעה ואחר שעתיים ממתן ארוחת מבחן. (פני לרמב"ם, או למרכז גדול אחר בארץ). אם הוא עדיין עם לבלב פעיל ביתר, לפעמים שילוב של תרופות ממריצות לבלב במינון נמוך על פני היממה, "מכניס סדר" לשחרורי האינסולין הלבלבי, ובשילוב עם אינסולין זה מסתדר. ניתן גם לשלב תרופות "עוקפות לבלב" כגון גלוקופג או פרנדז, ואפילו אבנדיה (בזהירות, תוך מעקב תפקודי כבד).יש להתיעץ עם הרופא שלכם באשר לכך. אם הלבלב שלו נחלש ונמצא בתת פעילות - יש ל"כייל" את מינוני האיסולין. גם פה שילוב פרנדז בהדרגה עם הארוחות הפחממיות, יכול לסייע. אבל החשוב ביותר - זה לעודד אותו, לא להתיייאש!. בעלך מציג שלב מוכר וידוע בסוכרת של כעס (ANGER ), ואינו משתף פעולה., "כי בין כה וכה זה לא עוזר" - עליו לקחת את עצמו בידים, לבדוק גלוקוז על פני היממה, לאכול נכון ובזמן, ולא "לשכוח" להזריק .! לחכות ש"יהיה טוב" ולא לעשות את מה שצריך לשם כך - זה לא פותר שום דבר! שילוב של דיאטה נכונה במועדים הנכונים, פעילות גופנית מבוקרת, הזרקות בזמן ובמינון הנכון, ורצון להצליח - כל אלה יתנו את הפתרון המבוקש - סוכרת מאוזנת. (האלטרנטיבה - שלא לעשות זאת, או לעשות חלקית, - הרבה יותר מפחידה). לא מומלץ "להחליף מומחה" - (בתנאי הוא מומחה). הבעיה היא לא של המומחה - אלא של בעלך. עדיף מומחה שכבר מכיר אותומצאשר להסתגל למישהו אחר, עם גישות שונות, שנה טובה ד"ר קנטר

28/09/2000 | 19:10 | מאת: מלי

לד"ר קנטר תודה מכל הלב על ההתיחסות ובהירות התשובה שנה טובה לך ולמאיר תבורכו על הפורום שרק הולך ומשתבח עם הזמן.

מנהל פורום סוכרת