שינוי במישוש דופק בגפיים - סכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/05/2016 | 21:33 | מאת: אסתר

אני בת 35, חולת סכרת מזה 8 שנים. שנתיים וחצי על משאבת אינסולין. לא מאוזנת. בבדיקת אחות אחרוני הסתבר כי כמעט ולא מרגישים דופק ברגליים. בחודשים אחרונים יש תחושות נימול בידיים ורגליים ובימים אחרונים הרגשה שכאילו משהוא זוחל על העור של הרגליים. שאלה: האם יש ממה לחשוש? מי אמור לטפל בעניין זה ואילו בדירות הייתם ממליצים לבצע. ( ברקע יתר לחץ דם, אסטמה (על סטרואידים) אי ספיקה מבטם מיטראלי -מינימאלית, פרוטאינואוריה, לאחר ביי פס. ) תודה מראש

21/05/2016 | 23:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כאשר הסוכרת אינה מאוזנת ורמות הגלוקוז הן גבוהות, מחלה הסוכרת שהיא בעצם מחלת כלי דם גדולים וקטנים מתפתחת וסימניה באים לביטוי על ידי הפרעות בכלי הדם הקטנים לעצבים בגפיים התחתונות שגורמות לתחושות הנימול וירידה בתחושה. העדר הדפקים מצביע על הפרעה גם בכלי הדם הגדולים יותר לגפיים התחתונות. חש לבצע בדיקות של דופלר לכלי הדם ברגליים לגבי הפרעות הזרימה ואם הוא לא תקין לפנות למומחה כלי דם, וכן בדיקת EMG +הולכה עצבית ברגליים ואם לא תקין להתיעץ עם נוירולוג. מומלץ לעיין בפרקי המתאימים על הפרעות כלי דם ונוירותיה סוכרתית בספר החשוב:"סוכרת (כרך ב)-סיבוכי הסוכרת-להתמודד ולהצליח" בחנות הספרים בקניון הקרוב למגוריך לקבלת הסברים ומידע נוסף.

מנהל פורום סוכרת