חלבון בשתן-תוספת פרטים.

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/02/2016 | 14:07 | מאת: שמואל

אדוני, בהמשך לשאלתי הקודמת בקשר לחלבון בשתן ביקשת יותר פרטים ובכן מדובר בבדיקה שנקראת בלועזית ALBUM.CREAT.RATIO בדיקה שהיתה תמיד בגבולות הנורמה התקינה והשאלה ששאלתי היא האם התוצאה האחרונה שהיתה 45.6 שלדעתי היא גבוהה מידי אולי באה בעקבות שימוש בג'ארדיאנס שידוע שמנקזת את הסוכר דרך השתן? מודה מראש לתשובתך הנאורה.

10/02/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הכוונה כנראה לבדיקת מיקרואלבומין בשתן מתוקנת לפי רמות הקראטינין. הערך המקסימלי לבדיקת שגרה זו לגילוי ראשוני של "בריחת" חלבונים קטנים בשתן הוא 30. אם התשובה גבוהה יותר-יש לבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי (טוטאל פרוטאין) ולהdיב בהתאם. אין קשר לתרוpת "הפלא" שאתה כה נלהב לקחתה .

10/02/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הכוונה כנראה לבדיקת מיקרואלבומין בשתן מתוקנת לפי רמות הקראטינין. הערך המקסימלי לבדעיקת שגרה זו לגילוי ראשוני של "בריחת" חלבונים קטנים בשתן הוא 30. אם התשובה גבוהה יותר-יש לבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי (טוטאל פרוטאין) ולהיב בהתאם. אין קשר לתרות "הפלא" שאתה כה נלהב לקחתה .

מנהל פורום סוכרת