מועד בדיקות מעקב סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/02/2016 | 19:31 | מאת: שרה

שלום רב. אני חולה בסכרת 2 יותר 12 שנה. מדי 3 ח בערך הייתי מוזמנת לבדיקות דם למעקב. מעקב הסכרת הנל עוזר לי להתמודד עם הסכרת. מבהיר לי איך להמשיך הלאה. רופא משפחה מקופח כללית אומר לאחות לא להזמין לבדיקות דם במצבי,שהוא מאוזן יחסית לבדיקות אלא פעם בחצי שנה. אולי אני טועה אבל זו אחריות גדולה מידי לא לבדוק כל 3,4 ח.אני בת 66. אני שמחה ליהיות מאוזנת יחסית אבל אין כאן אולי גם שיקול כלכלי שהרופא /המרפאה רוצים לחסוך מסיבות לא ברורות .מה דעתך ? לדרוש בדיקה פעם ב4 חודשים או שזה מיותר? מטופלת באנלדקס 40 ליום,גנואט 50/100 2 ליום דיזוטיזואיד 25 , סימבקור 10 מג ומוריד שומנים. כדור ביום.רסיטל 1 בונדורמין 1. שומנים ירדו ל190 מ325 אחרי טיפול של חודשיים . אבל הנסיון בטיפול חדש.

03/02/2016 | 10:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בדיקה כל ארבעה חודשים נראית סבירה. בקופות מנסים "לחסוך" בביקורים ובדיקות "מיותרות", כל קופה ושיקוליה עימה.

מנהל פורום סוכרת