אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/01/2016 | 13:11 | מאת: מני

שלום אני חולה סכרת מזה שנים רבות מקבל גלוקומין נובורפיד ולנטוס אני בנוסף בעל כליה אחת כבד רואי לחץ דם גבוה ועוד הבעיה לאחרונה אני צריך בעיקר בשעות הלילה להוריד במעט את רמת הסוכר בדם אך יחידה אחת בקליק פן של נובורפיד עלולה לגרום להיפו ולכן נירמז לי אל ידי אחות במרפאת סכרת שבה אני מטופל זמן רב כי אני יכל להישתמש בנובורפיד ויאלי שבה באמפולות ומזרק שניקרא b .d שיש בו אפשרות לחצאי מנות רופאת המכון לא מסכימה לתת לי את המירשם לזה אך בירצוני לישמור על הכיליה הבודדת שלי אני מיומן ביותר ומכיר את רגישות גופי לתרופות אודה לך אם תסכים להסביר לי את המניע לסירוב ואך ניקראים בשפה המקצואית המחטים הללו והאינסולין הזה כי הרופאה הפנימית שלי דווקא כן מעונינת לירשום לי מירשם כזה על מנת לנסות אודה לך מאוד

20/01/2016 | 11:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אתה מעלה בעייה רצינית. בעבר היו מילויי אינסולין שאותם היו משלבים בתוך מתקני או עטי ההזרקה. העטים הללו שאיפשרו מתן של חצי יחידת אינסולין כמו נובופן דמי 3 או נובוג'וניור הופסרק ייצורם ב 2013 והחברות הפסיקו להביא מילויים לעטים, שהפכו אצל כולם לעטים חד פעמיים שמיכל האינסולין הוא חלק קבוע של העט ולא ניתן להחליפו.

מנהל פורום סוכרת