בכמה הגלוקומין מוריד את רמת הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/01/2016 | 20:16 | מאת: מיקי

שלום לרופא רופא המשפחה החליט לתת לי גלוקומין בערב. כאשר רמת ה- A1C=6.1 והסוכר בצום בבדיקה בווריד נעה כל השנה סביב 110 . את הכדור אני לוקח אחרי ארוחת ערב בין השעות 21 ועד 23. במדידה בבקר אחרי 8 שעות רמת הסוכר באצבע (אחרי שלקחתי הערב את הגלוקומין) הינה 101 . ושאלתי : א. לאיזה ירידה ברמת סוכר (בבדיקה בבקר באצבע) עלי לצפות ? ב. אחרי כמה ימים צריך להרגיש באפקט של הגלוקומין ? ג. כתבת לי שיש שתי גישות להתחלת הטיפול בגלוקומין ושאלתי האם לכדור יש תופעות לוואי קשות והאם ניתן ל"רדת" מהכדור . תודה

16/01/2016 | 12:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הרופא שלך עשה נכון כשהמליץ על טבלחית גלוקומין אחת בערב אחת האוכל. זהו כיום גם הטיפול המומלץ למצבי קדם סוכרת, על מנת למנוע מעבר לסוכרת של ממש בחתי הפיכה. הגלוקומין (=מטפורמין) אינו מוריד את הסוכר אלא מונע את עליתו כך שהוא טוב למטרות מניעה וטיפול גם יחד. כך קאל לך לצפות לנפילות רמות הסוכר. בחלק מהמטופלים יש תלונות על עאבי בטן בתחילת הטיפול, ונטילת הכדור אחר האוכל מונעת/מקילה על הכאבים.0 במצבים נדיריםן המטפורמין עלול לגרום לשלשולים קשים ואז יש צורך להפסיקו. אין ליטול כדור זה באם יש פגיעה בינונית ומעלה בתפקודי הכליות, (כי הוא נופרש בשלמותו ללא פירוק בשתן ופגיעה כליתית עלולה לגרום להצטברותו נעל לרצוי בגוף).

מנהל פורום סוכרת