אפשר שאלה עקרונית

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/08/2015 | 00:05 | מאת: דן

שלום אני טבעוני ,זה אומר אוכל ארוחת פירות שלמה וגדולה 10 תאנים . שעה אחרי זה עוד 5 ואולי אח"כ תפוח , שקדים ומקנח בחצי מנגו . בערך פעמיים בשבוע כך. אם מגזים יותר . ז"א בגמר עוד קינוח פרי אחרי כמה דקות מתחיל להזיע , לפעמים גם בחורף, למשך 20 דקות בערך ואז מפסיקה ההזעה . מרשה לעצמי-כי: סוכר אחרי שעתיים כאלו בין -100 ל 118- בצום למחרת בין86 ל98 (עד 105 שממש מגזים יום קודם) משוכלל 4.9 לפני שנתיים שלוש ו 5.2 השנה. שאלתי: 1) מה גורם להזעה הזאת שלפעמים גולש ומגזים בכמות?-אם אפשר קצת פירוט 2)האם זה אומר לאכול עד כמות ההזעה? 3)האם ההזעה זו מזיקה מראה משהו תודה

10/08/2015 | 19:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דן, הסיפור שלך קצת מוזר. קיימת האפשרות שההזעה שלך היא עקב נפילת סוכר שבתגובה לאכילת סוכריפם זמינים (היפוגליקמיה תגובתת), שנגרמת עקב תגובה לבלבית ערה לגלוקוז שבפירות, האינסולין עולה יותר מהרצוי ואחר כשה וחצי-שעתיים הסוכר בדם נופל והזעה היא חלק מהביטוי של נפילה זו. ניתן לבדוק זאת על ידי ביצוע העמסת סוכר פומית ןנטילת דכימות בזמנים 0,60,90,120,150.ולראות אם הסוכר נפל אחר שעה וחצי -שעתים וחצי.

מנהל פורום סוכרת