ערכים גבוליים או תקינים של העמסת סוכר?

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/08/2015 | 18:34 | מאת: שי

שלום רב, בת 32, בהריון שבוע 26 עם תאומות. בהעמסת סוכר 50 גר' יצא ערך של 129. האם הערך גבולי או תקין? לפי הבנתי יש המחמירים. אשמח לדעת על מה הממצא מצביע? תודה

04/08/2015 | 21:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הערך הוא בתחום התקין . בבדיקת הסקירה של תגובת הסוכר בדם ל 50 גר גלוקוז שעה לאחר שתייתו- ערכים של מעל ל 150 הם חשודים ומחייבים ביצוע העמסת סוכר פומית של 100 גר גלוקוז ונטילת 4 דגימות (צום, שעה, שעתיים ושלוש) . אם יש אז שתי נקודות חריגות, מבוצעת האבחנה של סוכרת הריונית.

מנהל פורום סוכרת