ערכי סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/06/2015 | 07:57 | מאת: מיכל

שלום רב אני בת 31+ אחרי 2 לידות לידה אחרונה לפני 2.8 שנים. בהריון הראשון הייתי סכרתית וטופלתי באינסולין 3 פעמים ביום. מאז ועד לאחרונה (בערך חודשיים) הייתי מאוזנת לחלוטין ,עשיתי העמסות סוכר אחרי לידות ובהריון השני הסכרת כלל לא חזרה על עצמה. לאחרונה אני בודקת ערכי סוכר בצום ורואה כי יש עלייה בערכים שאליהם אני רגילה.(היום התעוררתי עם 105) אני מקפידה על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך,(פחמימות מורכבות) ללא מיצים ללא מתוקים(לעיתים רחוקות מרשה לעצמי) עושה ספורט 3 פעמים בשבוע הליכה\ריצה האם ייתכן כי הסכרת בכל זאת חזרה? האם הערך 105 גבוה? האם לחזור על העמסת סוכר לאבחון סכרת? (עשיתי לפני שנתיים פעם אחרונה).

02/07/2015 | 11:04 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מיכל, ירך של גלוקוז בצום בין 100 ל 126 מחשיד למצב של קדם סוכרת. לאור ההיסטוריה שלך מומלץ לבצע העמסת סוכר של 75 גר פומית וכן בדיקת דם להמוגלובין A1C על מנת להגדיר את מצבך העדכני.

מנהל פורום סוכרת