מטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/06/2015 | 17:43 | מאת: דינה

שלום רב בבדיקה בצום במרפאה ערך 122. A1C 5.6 . הרופאה במכון סוכרת נתנה לי מטפורמין 850 חצי כדור בלילה לפני שינה. האם יש הצדקה להתחיל טיפול תרופתי. כמו כן האם אפשר לקחת מטפורמין ללא קשר לארוחות? בתודה

14/06/2015 | 13:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דינה, הערך של הממוצע התלת חודשי אינו משקף את המצב הנוכחי שמתבטא ברמות סוכר בצום של תחום קדם סוכרת. על מנת למנוע הופעת סוכרת של ממש מתן המטפורמין על ידי הרופאה שלה הוא במקום, ויש במקביל לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים ולהקפיד על ארוחות במועדן.

15/06/2015 | 14:07 | מאת: דינה

תודה על התשובה ורציתי לדעת אם אפשר לקחת את התרופה מטפורמין ללא קשר לארוחות. כמו כן אני לוקחת אנטי פסיכוטי בשם אולנזפין(זיפרקסה) כל ערב, האם אפשר לקחת עם מטפורמין. בתודה

מנהל פורום סוכרת