שינויים a1c

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/06/2015 | 11:42 | מאת: שרה

שלום רב. לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם בצום 12ש.כרגיל .רמת הסוכר היתה103 .בטעות לאנלקח דם לבדיקת a1c.כעבור10 ימים נעשתהלבקשתי בדיקת דם 7שעות צוםוהתוצאה היתה לאכזבתי6.9.אני לוקחת לסכרת גנואט50/850 פעמים ביום.בשנים האחרונות (שנתיים בערך)הערך a1c היה6.3 , .6.2.נבהלתי משינוי בערכיםשל a1c ואני שואלת האם צריך לשנות מינון ?האם לעשות בדיקות דם יותר מפעם בחצי שנה?השנה השתנה אורח חיי .אני מקפידה על תזונה אולי לא י מספיק? אני מבקשת עצה .תודה

14/06/2015 | 13:18 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שרה, אמנם כל את עם המוגלובין A1C פחות מ 7.0% זה בסדר, השינוןי אצלך מעיד שבתקופה האחרונה היו משך היום עליות סוכר, כנרעה לקראת הערב. ע מנת "לתפוס" את הבעייה יש לבצע בדיקות גלוקוז בדם צשך היום לפני הארוחות. בצעי ב3-5 הימים הבאים בדיקת סוכר בדם באצבע כל יום לפני הארוחות 0צום, תהרים, ערב ולפני השינה) ואז תראי מתי יש לך עליות מעלח לרצוי ובייעוץ עם הרופא/הממחה לסוכרת תוכלי לעשות תיאום טוב יותר של התרופות משך היממה.

מנהל פורום סוכרת