מטפורמין לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/01/2015 | 23:40 | מאת: פזית

שלום דוקטור קנטר לאחר מעקף קיבה 7 חודשים. מרגישה לאחרונה משיכה למתוקים ופחמימות למרות הניתוח. בערב לקחתי מטפורמין רוצה לקחת שוב כדי למנוע משיכה למתוקים ופחמימות ומניעת רעב כלשהו. האם מותר לקחת מטפורמין לאחר מעקף קיבה ואין בעייה עם זה? כמו חסימה כלשהי או נזק בעקבות המעקף? מערכת העיכול השתנתה והכל עובר ישירות למעי הדק לאחר מעקף קיבה. האם והיות כל המזון וכל כדור מגיע ישירות למעי הדק ולא עובר דרך כל מערכת העיכול - האם המטפורמין באמת יעשה את תפקידו למרות שאינו עובר את כל שלבי מערכת העיכול והאם לא יגרום לנזק כלשהו בעקבות השינוי המערכת העיכול? חשוב ביותר!!!!האם מותר לי לרסק את המטפורמין היות וקשה לי לבלוע אותו שלם? אבקש תשובה דחופה על שאלותי

29/01/2015 | 13:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך פזית, אין בעיה לנטילת מטפורמין אחר ניתוח קיבה. מומלץ על התכשיר גלוקומין אותו ניתן לשסור לשני חצאים וקל לבלוע.

29/01/2015 | 16:22 | מאת: פזית

תודה על התשובה אבל אני נוטלת מטפורמין תמיד השאלה אם אפשר לרסק אותו ולא לחצות אותו לשניים זוהי שאלתי אשמח לתשובה

מנהל פורום סוכרת