רגליים שורפות

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/01/2015 | 10:53 | מאת: ענת

בוקר טוב, אבי חולה סוכרת סוג 2, בחודשים האחרונים הוא סובל מ"שריפה" ברגליים, מהברך ומטה,עד כדי הפרעה לשגרה ומוגבלות לתפקד ונאלץ כל הזמן לקרר את המקום בעזרת סמרטוטים, קרח או מים זורמים. רציתי לדעת האם יש יש איזשהו פתרון לעניין זה? תודה רבה מראש, שבוע טוב...

21/01/2015 | 11:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ענת, הטיפול בנוירופתיה תחושתית סוכרתית המתבטאת בתחושת חום או "שריפה" ברגליים הוא בעייתי אין לכך פיתרון יעיל וטוב לכולם. חלק מהמטופלים מרגיש טוב יותר (לטענתו) בנטילת תכשירים המכילים חומצה אלפא ליפואית, חלק נזקק לתרופות אנטי דכאוניות שמקלות גם כאבים נוירופתים כמו אלטרולט, ולאחרונה גם סימבלטה או ליריקה, ובעבר ניתנו אף תרופות אנטי פרכוסיות כמו אידנטואין או טגרטול. מומלץ להתייעץ עם נוירולוג לגבי הטיפול המומלץ עבורו. מומלץ לך לעיין בפרק על נורופתיה סוכרתית תחושתית הקפית בספר החשוב: "סוכרת (כרך שני) סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח" בחנות הספרים בקניון הקרוב.

מנהל פורום סוכרת