תזונה לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/09/2014 | 12:43 | מאת: שרי

שלום , רציתי לדעת האם לחולי סכרת (קלה) מותר : א. לאכול 2 מנות פירות ליום ? ב. האם אחת ממנות הפירות יכולה להיות 2 תמרים ? ג. ככלל - אלו פירות מומלצים ? ג. מעדן חלב אחד ליום ( מהמעדנים שעליהם מוטבע סמל "אייל" ) ? תודה רבה .

10/09/2014 | 20:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בכל נושאי התזונה בסוכרת יש לפנות לדיאטנית המבינה בנושא על מנת שתתאים את הדיאטה אישית ככפפה ליד. עקרונית שולט פה חוק השילוש הקדוש המבוסס על המספר שלוש- שלוש ארוחות ביום+שלוש ארוחות ביניים, שלא תעבורנה שלוש שעות בין ארוחה לארוחה, שלושה יחידותפריחליום, שלוש יחידות ירקות אדומים, מינימום שלוש פרושות לחם מקמח מלא/דגנים/שיפון, לא יותר משלושה ארגזים ירקות ירוקים ואבטיח - שלושה ס"מ בבסיס מהוה מנה... אשר לפירות- כל פרי למעט ענבים ופירות יבשים. לגבי כל השאר-פני לדיאטנית להתאמה אישית עבורך.

מנהל פורום סוכרת