האינסולין לא עוזר

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/06/2014 | 01:36 | מאת: ישראל

אני בן 55 ועם סכרת לא מאוזנת כבר כמה שנים. הייתי על כדורי גלוקופאג 850 שלוש ביום + גלוקורייט + ויקטוזה 1.8 ועדיין הערכים היו גבוהים. ה A1C ה כ 11. התחלתי לקחת לבמיר שבתחילה בשבוע שבועיים הראשונים היה נראה שעושה את העבודה אך ככל שהמשכתי והעליתי את המינון עד 40 יחידות ההשפעה שלו הפסיקה וחזרתי לערכי בדיקות סוכר של כ 250-300. בדיקה שעשית שבוע שעבר שוב מראה A1C של 11. יש ימים שעשיתי ניסוי לבדוק סוכר בלי האינסולין ועם - כמעט ללא הבדל. מה עושים?

03/07/2014 | 13:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ישראל, מטרת השילוב של אינסולין אנלוגי ארוך טווח כמו לבמיר או לנטוס היא להגיע לרמות סוכר סבירותצ בבוקר בצום, שישליכו על כל היממה. לשם כך יש להעלות את המינון בהזרקה לחילי עד להשגת ממוצע של 3 בקרים בצום בתחום 100-150. לשם איזון הסוכר במהלך היממה בפראט לאחר הארוחות יש להתאים שילוב של מריצי לבלב כמו נובונורם או במית הצורך לעבור להזרקות אינסולין מהיר פעולה לפני כל ארוחה. מומלץ להתיעץ עם רופא/מומחה בסטכרת בעניין זה.

03/07/2014 | 13:58 | מאת: ישראל

עד כמה להעלות את המינון של הלבמיר?

מנהל פורום סוכרת