אילו תחליפי סוכר הם בבחינת הרע במיעוטו?
דיון מתוך פורום סוכרת
נתקלתי ברשימה הבאה: http://www.sukarti.co.il/nutrition/53-matok.html על פניו להוציא אריתריטול (Erythritol) והאיזומלטולוז (Palatinose), נראה שכל הממתיקים הטיבעיים עם פוטנציאל לגרום לשלשול כמינונים באזור ה-50 ג', בעוד הממתיקים המלאכותיים הם מסרטנים (במינון גבוה) באופן תאורטי. אפילו הסטיביה המהוללת בכלל מוגדרת כתבלין ולא כתחליף וקיים ויכוח נוקב האם היא רעילה או הפיתרון האולטימטיבי. מכיוון שאני טרום סוכרתי, עם ערכי טרגליצרידים בסביבות ה-250ג' וגנטיקה משפחתית סוכרתית, מעניין אותי מה הפשרה הכי נסבלת.
לקריאה נוספת והעמקה
סוכרלוז
בעוד שאריתריטול והאיזומלטולוז הם על בסיס טיבעי.
בעוד שאריתריטול והאיזומלטולוז הם על בסיס טיבעי.