אילו תחליפי סוכר הם בבחינת הרע במיעוטו?

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/03/2013 | 10:22 | מאת: אוריאל

נתקלתי ברשימה הבאה: http://www.sukarti.co.il/nutrition/53-matok.html על פניו להוציא אריתריטול (Erythritol) והאיזומלטולוז (Palatinose), נראה שכל הממתיקים הטיבעיים עם פוטנציאל לגרום לשלשול כמינונים באזור ה-50 ג', בעוד הממתיקים המלאכותיים הם מסרטנים (במינון גבוה) באופן תאורטי. אפילו הסטיביה המהוללת בכלל מוגדרת כתבלין ולא כתחליף וקיים ויכוח נוקב האם היא רעילה או הפיתרון האולטימטיבי. מכיוון שאני טרום סוכרתי, עם ערכי טרגליצרידים בסביבות ה-250ג' וגנטיקה משפחתית סוכרתית, מעניין אותי מה הפשרה הכי נסבלת.

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2013 | 11:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סוכרלוז

31/03/2013 | 17:00 | מאת: אוריאל

בעוד שאריתריטול והאיזומלטולוז הם על בסיס טיבעי.

31/03/2013 | 18:35 | מאת: אוריאל

בעוד שאריתריטול והאיזומלטולוז הם על בסיס טיבעי.

מנהל פורום סוכרת