הגברת הסיכון ללקות בסוכרת?
דיון מתוך פורום סוכרת
היי, שאלה די ארוכה, תודה מראש על סבלנותכם. בן 30, 1.73, שוקל 62 ק"ג. רזה למדי. עוסק בפעילות גופנית בחדר כושר לפחות 4 פעמים בשבוע ואף יותר, בעיקר אנאירובית על מנת להעלות במשקל ובמסת שריר. עקב היותי בעל חילוף חומרים מהיר במיוחד, אני נוהג לשתות משקאות המיועדים לעלייה במשקל מיד בתום האימון. משקאות אלו עשירים מאוד בפחמימות וחלבונים ובאמת מסייעים לי (המשקל ההתחלתי היה 59 ק"ג והשינוי כעת הוא ניכר).מלבד זאת מקפיד על תזונה בריאה ללא מתוקים וכמעט ללא מוצרי קמח לבן. צורך כ2200-2400 קלוריות ביום כאשר מתוכן כ1300-1500 הינן מפחמימות (345-375 גרם פחמ'). בתפריט הפחמימות היומיומי: 2-3 פירות, דייסה מ100גרם שיבולת שועל, 6-8 פרוסות לחם מלא\שיפון, כ-120 גרם פסטה \אורז\עדשים (משקל לפני בישול) וכמובן משקה הגיינר. אבי הוא סוכרתי סוג 2 ועל כן אני מודע לסיכון התורשתי. שאלתי, האם בעצם צריכה על בסיס יומיומי של משקאות לעלייה במשקל (אשר מקפיצים את רמת הסוכר בדם) אני עשוי לגרום לעצמי נזק בריאותי מבחינת הרגישות לאינסולין ועקב כך לזרז(אם בכלל) את הופעת הסוכרת אצלי? ובכלל, האם יש פיתרון לאנשים רזים שכמותי אשר מעוניינים לעלות בצורה בריאה במשקל?
שלום לך אין תשובה חד משמעית לשאלתך. עקרונית מקובל לחשוב ש אטנשים בסיכון מוגבר בהשואהא לוכלוסיה רגילה , רצוי שלא יגזימו בנטילת סוכרים זמינים. פחמימות מורכבות דוגמת לחם חיטה מלא- ניתנות לאכילה ובחוסר משקל צריכה של עד 8 פרוסות ליום תשפר את המשקל.
אני בן 64, בדיקת סוכר אחרונה הראתה על 136 לאחר צום. אני נוטל גלוקומין במנה של 850 לאחרונה אני מרגיש ירידה משמעותית בכושר המיני. האם זה בגלל כדור זה או הכרת?