סכרת הריון, אחרי לידה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/07/2011 | 11:13 | מאת: שרי

שלום, היצה לי סכרת הריון בערכים גבוליים, אך משום שלא הצלחתי לשמור בסוף הזרקתי 12 מנות אינסולין בבוקר. התינוק יצא, העמסה אחרי הלידה היתה 100 בצום 70 אחרי שעתיים. לדעתי היתה טעות מעולם לא היה לי בבדיקות במכשיר תוצאה של 70 גם לא אחרי 3 שעות. המשכתי לבדוק בבקרים עמדתי על 95-100 בצום. עד שיום אחד היה 122 ונבהלתי. התחלתי לאכול ארוחת ערב סלט עם טחינה וקרוטונים כמעט כל ערב ובבקרים לחמניה מקמח מלא עם אבוקדו, הערכים ירדו ל95-100 שוב. האם לדעתך להתחיל כדורים או אינסולין עם הנתונים האלה?

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2011 | 12:53 | מאת: ד"ר נסטור

הערכים שמצאת לאחר הלידה לא דורשים טיפול תרופתי אבל כן דורשים ייעוץ תזונתי מומחה. עלייך לפזר את הפחמימות לאורך כל היום, לאכול 5 ארוחות ביום ולצרוך פחמימות מורכבות עשירות בסיבים תזונתיים. פעילות גופנית סדירה של 3-4 פעמים בשבוע גם חשובה מאוד. אם את מניקה חשוב עוד יותר שתגיעי לייעוץ תזונתי כדי להתאים את התזונה לשילוב של הנקה ושמירה על ערכי הגלוקוז.

28/07/2011 | 12:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך טחינה וסלט, או קרוטונים ואבוקדו אינם טיפול לסוכרת או ולהורדת הגלוקוז. עליך לפנות לדיאטנית שתרכיב לך דיאטה מאוזנת ונכונה. לאחר כששה שבועות על דיאטה לללא סוכרים זמינים מומלץ לך לבצע בדיקות גלוקוז בדם בצום+שעתיים אחר האוכל, וכן המוגלובין A1C ואז נדע לבטח אם יש לך או אין לך הפרעה כל שהיא במטבוליזם הפחמימות.

מנהל פורום סוכרת