דקויות איבחון
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לשאלותי הקודמות ענית:שאלת שמונה שאלות מורכבות הדורשות התייחסות ארוכה שאין לה מקום באתר בשאלותי הבאות אנסה להיות יותר ממוקד בתקווה שאקבל תשובות 1-מדוע טווחי היחוס האמריקאים 70-100 שונים מטווחי היחוס הארופיים 65-110? 2- הבנתי ש- רמת סוכר בדם בצום פחות מ-100 מ"ל/ד"ל שעה לאחר ארוחה פחות מ-140 מ"ל/ד"ל שעתיים לאחר ארוחה פחות מ-120 מוגדרות כרמות לא סוכרתיים האם בבבדיקה שיעשו 2 נבדקים שעתיים לאחר האוכל לראשון תוצאה של 137..והשני יאכל את אותה ארוחה ושעתיים לאחר מכן התוצאה תיהיה 102 ההיתיחסות שלך לגבי שניהם כ-לא סוכרתיים או שזה עם התוצאה של 137 הוא בעל סיכויים יותר גדולים לפתח סכרת בעתיד ע"פ שהמדד הוא בגדר ה- נורמה? א- מה ההגדרה לגבי : רמה בצום מתחת ל- 100 ושעתיים אחרי ארוחה מרובת פחמימות וסוכרים 145 עדיין ההגדרה סוכרתי? \ מה מוגדר כארוחה לבדיקת שעתיים אחרי? בבדיקות שעשיתי: ארוחה : 2 פרוסות לחם+גבינה + ירקות + כפית דבש....שעתיים לאחר הארוחה הערך היה 105 בדיקה שניה: ארוחה 2 פרוסות לחם מלא +גבינה+ 2 קציצות סויה+ 2 קציצות עדשים כתומות+ בננה + 8 דובדבנים הספרות הראו 143 ג- ממתי השעון מתקתק שעתיים : האם מהביס הראשון של הארוחה או מסיומה? 3-האם גם טרום סוכרתי יחווה את אותם תחושות של השתנה מרובה ו/או עייפות ויובש בפה או שהאיפיונים האלה מאפינים רק בעלי רמות מאוד גבוהות של סוכר?- - היתכן מצב של רמות גבוהות של סוכר בזמן נתון של מתח ו/או אכילת כמויות לא הגיוניות של דברי מתיקה לאחד שרמות הסוכר היו מתחת ל- 100 בממוצע של חצי השנה האחרונה? ב-האם לאחר משטר דיאטה + השתחררות ממתחים+ פעילות ספורטיבית רמות שהן מעט מעל הערכים התקינים יחזרו לנורמה? מקווה ש- השאלות לא מורכבות מידי הפעם בתודה מראש A
שלום לך נאתר מיועד לתשובות קצרות על שאלות קצרות ולא למתן הרצאה גורפת בנושאי סוכרת וסיבוכיה. לשם כך קיימים ספרים חשובים דוגמת "סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" בחנוית הספרים. בשלב זה התשובות הן 1. הטווח כיום בהסכמה הוא 65 --100 2. פחות מ 100 בצום ו/או פחות מ 140 שעתיים אחר ארוחה פחמימתית הם ערכים תקינים. 3. סימפטומים של צמאון יתר שתינת יתר ופוליפגיה מופיעים רק בערכי סוכר מעל סף הכליה- 180 מג% 4. כן וכן