יש לכם הסבר?

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/06/2000 | 14:33 | מאת: מאי

אני אובחנתי כסובלת מסכרת נעורים והומלץ לי שימוש באינסולין מסוג מיקסטרד ואכן שמרתי על הדיאטה והזרקתי אינסולין במשך כמה חודשים,ואז אחות בבית חולים המליצה לי להפסיק אינסולין ובאמת בזמן אישפוז לא קיבלתי אינסולין וקיבלתי רק דיאטה דלת סוכר ומאז אני לא משתמשת באינסולין ורמות הסוכר נורמליות! היתכן שיש מצב שסכרת חולפת? האם עשיתי טוב שהפסקתי אינסולין? מקווה לתשובה מאי

19/06/2000 | 14:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מאי שלום, למיטב ידיעתי סוכרת אינה חולפת ולעולם נשארת, אלא שיתכן שמלכתחילה קיבלת טיפול באינסולין ולבסוף חזרת לטיפול ארוך הטווח המתאים לך - דיאטה והקפדה. כנראה שאת סוכרתית מסוג 2. ניטשה אמר שאין עובדות מוסריות אלא ישנם פרשנויות לעובדות מוסריות. סוכרת אינה נושא לפירושים והפתעות וישנן דרכים מובהקות לבדוק את נוכחות הסוכרת באמצעות מדידת תגובת הגוף להעמסתו בתמיסת גלוקוז מרוכז ומדידת עקומת רמת סוכר כתלות בזמן. אני מקווה שאת יודעת מה טוב עבורך ואת מודדת ועוקבת אחר רמות הסוכר. אם הכל תקין - זה מה יש ותבורכי. לי נותר רק לקנא. מאיר

20/06/2000 | 15:28 | מאת: מאי

ראשית כל תודה מאיר ותודה רפי על תשובתכם המהירה , ותושבתי למאיר זו לא סכרת טייפ 2,ויש לי בכתב אישור מהרופא אישור על סכרת נעורים שזה טייפ 1 ,אבל זה באמת לא מוסבר אני ממשיכה לבדוק והרמות לא עוברות את ה 150 ובאמת אין לי הסבר ואני מקווה שלא אצטרך לשוב לאינסולין ואולי האחות באמת צדקה ואני צריכה רק דיאטה . מאי

19/06/2000 | 21:15 | מאת: רפי

שלום מאי, כאחד שעבר תהליך דומה ברצוני שתקראי ותביני היטב את תשובתו של מאיר. סכרת (אם אובחנה) אינה חולפת. עליך להמשיך למדוד ללא הפסקה את ערכי הסוכר בדם. אצלי פתאום לאחר שכבר אוזנתי בדיאטה ולאחר תקופה ארוכה היתה התפרצות של סוכר שבגלל הזנחה גרמה לי נזק רב. יש לדעת,מי שלא מודד מועד!!!!! הרבה בריאות רפי

מנהל פורום סוכרת