אספרטיים
דיון מתוך פורום סוכרת
לאחרונה ניתקלתי בפירסומים שונים המציינים כי צריכת אספרטיים גורמת לניוון שרירים ו/או לחולשה, התכווצויות של שרירים. יש חשיבות רבה לחולי הסכרת היות ולמעשה מרבית המוצרי מזון המיועדים לחולי סכרת מכילים אספרטיים שהוא כביכול תחליף הממתיק ללא השפעות שליליות (לפחות כך חשבנו). האם יש ביסוס מדעי לנושא והנזק שהאספרטיים עשוי לגרום לחולי הסכרת סוג 2. בתודה מראש.
שלום לך, לאספרטיים הרבה אויבים ושונאים, שיש להם אתר משלהם בארה"ב ושם הם מייחסים לו את כל הצרות שבעולם... האמת היא שה FDA לא ייחס להאשמות אלו בסיס כל שהוא והממתיק ממשיך להיות ממתיק מלאכותי לשימוש אישי ומסחרי. להרחבת היריעה אני מצטט כאן קטע מהספר החשובL"סוכרת- לחיות עם להרגיש בלי" ..."אספרטם (Aspartame): זהו ממתיק שנתגלה בסוף שנות השבעים, והשימוש בו החל לאחר תקופת ניסיונות ארוכה באמצע שנות השמונים. מתיקותו פי 200 מזו של הסוכר . הוא מורכב משתי חומצות אמיניות, חומצה אספרטית ופנילאלנין, העוברות מטבוליזם בגוף. הממתיק אם כן הוא "תזונתי" כי הוא מתעכל בקלות. היות והוא מתוק פי 200 מסוכר, דרושה רק כמות מזערית להמתקה. הוא משולל ערך קלורי, ובטבליה ממוצעת יש רק כ-1/3 קלוריה. בדומה לציקלמט, הוא משולל טעם לוואי מר, אך יש לו טעם קל אופייני משלו. ממתיק זה מוסף כיום לרוב המשקאות הקלים הדיאטטי בארץ כגון "דיאט ספרייט", "דיאט טמפו" או "דיאט שוופס" בכמויות של כ 50 מ"ג גרם ל 100 מ"ח משקה, האספרטם אסור בשימוש לחולי המחלה הנדירה פנילקטונוריה. לסוכרתיים מומלץ שלא לצרוך מעבר ל-3 גרם ליממה (6 ליטר משקה דיאטטי ליממה), ההמלצה לגבי כמות האספרטם ב"צריכה הימית הסבירה" כממתיק אישי הנה עד 40 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף , כלומר אדם שמשקלו 70 ק"ג יכול לצרוך עד 2880 מ"ג , שהנם כ 3.0 גרם ליממה. היות והחומר רגיש לטמפרטורות ומתפרק בחום באפיה או בבישול, לא ניתן לייצר בשימוש בו שימורים או עוגות. גם לגבי המשקאות הממותקים, יש לשים לב למועדי הייצור ולא לאפסן את הבקבוקים בשמש או במקום חם מאד. לשימוש כממתיק יומיומי קיימים מספר תכשירים מסחריים בשוק על בסיס אספרטם דוגמת נוטרסוויט, קנדרל, הרמזית זהב ואחרים." עד כאן הפרק על ממתיקים מלאכותים בספר. למידע נוסף- הצץ , ראה ולמד..