שאלה על רמת הסוכר לאחר אירוע מלחיץ

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/05/2008 | 18:54 | מאת: א

שלום רב דר', אני טופלתי בחצי שנה האחרונה בסטרואידים במינונים משתנים וכתוצאה מכך הופיעה אצלי סכרת משנית תלוית אינסולין. אני כבר חודש וחצי ללא סטרואידים ורמות הסוכר שלי תקינות. שאלתי היא לגבי רמת סוכר שקופצת לאחר אירוע מלחיץ- דוגמא קטנה: היום חזרתי לנהוג בכביש לאחר הפסקה ארוכה יחסית בנהיגה בדרכים ( אני נהג חדש על הכביש). לפני שיצאתי מהבית אכלתי קצת אורז +ירקות + כדור גלידה. שעה וחצי לאחר הנסיעות (שבהן הייתי לחוץ למדיי והרגשתי את זה) חזרתי הבייתה והסוכר שלי היה 210 ! לאחר 40 דקות מהמדידה הנ"ל הסוכר ירד ל-155. האם העלייה התלולה ברמת הסוכר נובעת כתוצאה מהלחץ בלבד (קורטיזול?) או שזה איתות שצריך להתייחס אליו ברצינות? כיצד אתה רואה את המקרה הזה ומה דעתך לגביו? תודה רבה

14/05/2008 | 22:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לחץ וסטרס בהחלט יכולים ל"הקפיץ" את רמות הסוכר באנשים מועדים לכך. אבל במקרה שלך- גם כדור הגלידה תרם את תרומתו...

מנהל פורום סוכרת