סוכרת עקב שימוש בסטרואידים

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/04/2008 | 08:02 | מאת: א.

שלום דר', עקב שימוש בסטרואידים התפרצה אצלי סכרת משנית שטופלה ע"י זריקות אינסולין. לאחר סיום הטיפול בסטרואידים הערכים שבו להיות תקינים. לדודה שלי יש סכרת סוג 2 (היא סובלת מעודף משקל) וגם דוד של דודה שלי סבל מסוכרת כזו מעודף משקל. במשפחתי אין עוד מישהו עם סכרת ואין עודף משקל לאף אחד וגם לא לי. האם ניתן לומר שאני יכול לסבול מזה בעתיד ? כמו כן האם ערך של 96 מ"ג גלוקוז לאחר 9 שעות צום בבדיקת דם זה תקין לגמרי? זה לא נחשב ליחסית גבוה?

15/04/2008 | 19:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אפ היתה לך Steroid Induced Diabetes בעבר שחלפה - אתה נמצא בסיכון גבוה יותר מהאוכלוסיה הרגילה לפתח שוב סוכרת בעתיד. ערך של 96 בצום הוא תקין לחלוטין. מומלץ לך לבדוק בהנוסף גם את תגובת הסוכר לאחר ארוחה פחמימנית.

מנהל פורום סוכרת