סיכון לסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/12/2007 | 13:17 | מאת: דוד

שלום, אני בן 37, רזה 1.93מ', עובד בהיי-טק (די לחוץ לפעמים) ורץ 2-3 בשבוע בחדר כושר על הליכון. סבתא שלי ודודה שלי, מצד אבי, נפטרו מסכרת 2 (סכרת למבוגרים?) אחרי שהם קיבלו את זה בגיל די מאוחר. אני משתדל לאכול בריא וכמו שאמרתי גם מתאמן בחדר כושר. לפני ארבע שנים בדקתי בבדיקות דם גם את הגלוקוז והוא היה 77, אחרי שנה הוא היה 88 (גם אכלתי קצת יותר דברים עם סוכר), אחרי שנה היה 80, ולפני שנה 92. למה יש כל כך הרבה קפיצות גדולות בערכים האלה? עד כמה הערך הזה משקף את הסיכון לסכרת?כל דבר קטן שאני אוכל עם סוכר כנראה מקפיץ את הסוכר או שלו. מה הבדיקה שבאמת מראה את רמת הסוכר בדם? מה כדאי לאכול וכמה? אודה לך על תשובה מפורטת.

לקריאה נוספת והעמקה
08/12/2007 | 11:43 | מאת: דניאל

דוד היקר, אני אומנם לא רופא, אך מתאור מצבך הרי ברור שכל הבדיקות עד עתה הן בגדר הנורמה. התורשה (וכנראה גם תחום עיסוקך) משמשת לך נורת אזהרה.... עושה רושם שאתה חי נכון. המשך להבדק, לעשות ספורט, לאכול נכון ולקוות....

09/12/2007 | 23:39 | מאת: ladybug4nlp

לדוד שלום, הערכים שלך נראים נורמליים לחלוטין ואצל כל אחד יש תנודות - תלוי מה אכלו, מתי ובמצב הנפשי והגופני כמובן. גם במשפחתי היו אנשים חולי סוכרת ואני דווקא קבלתי את הסוכרת שלי בגלל טראומה ומאחר והיה לי גידול בראש. טוב שאתה מודע להיסטוריה המשפחתית אבל זה לא מוכרח להיות, ותשתדל שלא להפוך את זה להיסטריה משפחתית שיכולה בסופו של דבר להיות נבואה שמגשימה את עצמה. עצם העובדה שאתה מודע לכך משמש עבורך כתמרור אזהרה לנהל אורח חיים בריא. ומאוזן אשר לבדיקות הסוכר. גם אני לא רופאה כמובן ואולם השאלה היא מתי אתה בודק סוכר? הנכון הוא לבדוק בצום על הבוקר או שעתיים אחרי ארוחה ולא באופן אקראי אחרי ארוחה כמובן. ועוד משהו-הייטק=סטרס? שעות ארוכות של ישיבה, מול מחשב, לחצים וכו' רצוי לעבוד גם על החלק הזה כי סטרס הוא אחד הדברים שגרועים ביותר המוביל להמון מחלות - וסוכרת ביניהם. אז תרגע, ורק בריאות ג'ודי אליאס

11/12/2007 | 10:55 | מאת: לדוד

בחיפה, ברמב"ם דר' קנטר עושה בדיקות אשר "מנבאות" את הסיכויים לחלות במחלה, יש עוד מקומות בהן עורכים את הבדיקה, אבל לא ידוע לי היכן. אם אתה חושש כדאי לך לחצור קשר עם הדר'.

12/12/2007 | 10:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לפי הפיזור המשפחתי של הסוכרת אצלך אתה אמנם נמצא בסיכון מוגבר לפתח סוכרת. הערכים בעבר שנמצאו אצלך נמצאים כולם בתחום הנורמה. על מנת לדעת אם הסוכרת היא אצלך בדרך בתחום של 2-3 שנים, יש לבצע העמסת גלוקוז פומית, ולבדוק את רמות הגלוקוז בצום+שעתיים. על מנת לדעת אם הסוכרת בתחום של 6-9 שנים יש לבצע בדיקת תפקוד ורזרבה לבלבית, כלומר ערכי אינסולין+ C_PEPTIDE בצום ואחר שעתיים מההעמסה. בדיקה זו אינה מובצעת יותר ברמת בדיקת שרות לצערי. תברר אם במרכז באיזור מגוריך מבצעים אותה. הקופות מסרבות לבצע אותה כבדיקה לרמת סיכון, אלא רק אם כבר אובחנה אצלך סוכרת. עקרונית, מומלץ לך להמנע מסוכרים זמינים, לבצע פעילות גופנית, לשמור על משקל סביר ולהזהר כשאתה חוצה את הכביש.

15/12/2007 | 21:20 | מאת: שולה

אני מטופלת במטפורמין פעמיים ביום בבדיקת סוכר בבוקר יש לי 135 -145 לפעמים גם 180 אחרי שתיית נס קפה ובערך שעה של ערות הסוכר יורד ל - 225 -130 מבלי שלקחתי עדיין את המטפורמין - מדוע?

מנהל פורום סוכרת