סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/06/2000 | 11:01 | מאת: קואן

שלום רב לצוות ! ברצונו לדעת אם וש אפשרות לחולה סכרת המתופלת באנסולון פעמוום בוןם לחזור ולטפל רק בעזרת כדורום ? בכבוד רב קואן

11/06/2000 | 14:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סוכרת היא מחלה של רמת סוכר גבוהה בדם. פרט לדיאטה וספורט רק האינסולין מוריד את רמת סוכר הדם. מי שהלבלב שלו אינו מפיק אינסולין כלל או במעט - לא יסתדר ללא מקור אינסולין תחליפי, לאמור, זריקות. מי שלבלבו מפיק אינסולין במידה מספקת, יוותר בסופו של דבר על הזריקות אפילו אם השתמש במזרק ובאינסולין. כך שלא ההיסטוריה קובעת אלא הצורך. אולי יש מי שחושב שהגוף "יתרגל" לאינסולין והלבלב יפסיק להפיק אינסולין ומי שהתחיל עם ההזרקות לא יוכל להפסיקן עקב כך. אני חושב שאין זה כך, ויתרה מזאת, אין זה חשוב כלל ועיקר. צריך לעשות כל מה שנדרש ואפשרי במטרה לשמור על סוכר דם מאוזן ככל שנדרש. זריקות אינסולין בגדר של דרישה שאינה ראוייה על חשבון חשש או איזון לקוי של הסוכרת. בקיצור ובפשטות, אני לא חושב שמישהו יכול להזריק לאורך זמן אם אין בכך צורך. מאיר

מנהל פורום סוכרת