לחץ בעניים- חולה סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/09/2000 | 16:40 | מאת: כהן חיים

שלום רב מה בין לחץ וכאב בעיניים לבין חולה סכרתי, אגב, תלוי באינסולין תודה חיים

08/09/2000 | 17:55 | מאת: מאיר פרומקין

חיים, כל סוכרתי, ובפרט התלוי אגב באינסולין, רצוי שיבדק מידי מחצית השנה אצל רופא/ת עיניים. שהרי העיניים הם אחד מהסיבוכים שבפניהם על הסוכרתי להזהר, על רקע של חסימות כלי דם קטנים, גלאוקומה ותוספות אחרות. לכן, רצוי לגשת בהקדם לבדיקה ולציין שאתה סוכרתי. מאיר.

09/09/2000 | 14:16 | מאת: שלמה

קבלת אינסולין בהזרקה מגדילה מאוד את הסיכון לסיבוכים בעניים שטפי דם ולחץ תוך עיני גבוה. ובהמשך גדילת כלי דם פריכים ולפגיעה בראייה הגרוע ביותר שבהתחלה לא מרגישים בבעיות למזלינו ניתן לטפל היטב בבעיות אילו באם מגלים אותם בזמן רוץ מיד לרופא עניים סוכרתי מזריק כדאי שיעשה ביקורת כל חצי שנה ופחות ואו לפי הוראות רופא עיניים לא מזריק 1 לשנה ואו לפי הוראות רופא עיניים הרופא שלי אמר שכל זמן שמצליחים לטפל בסוכר ללא זריקות מצב העיניים ישאר טוב לדעתו הפגיעה בעיניים נגרמת עקב הקפיצות החדות ברמת הסוכר

09/09/2000 | 17:27 | מאת: מאיר פרומקין

שלמה, להנחתי, סוכרתי חייב ראשית לאזן את הסוכר בכל אמצעי, והזרקות אינסולין הן הראשונות שיש להשתמש בהם אם לא מושג איזון. ההזרקות עצמן אין להן קשר למצב העיניים, בכל זאת לא נתקלתי במידע שכזה. מה שכן, סוכרת לא מאוזנת היא מקור לסיבוכים מגוונים ובהם גם העיניים, והסטיסטיקות השונות מורות על מיתאם בין מידת האיזון לבין שכיחות הסיבוכים ומידת חריפותם. הוכח בניסוי ה- DCCT באופן מובהק ששיפור האיזון מוריד את שכיחות הסיבוכים וגם משפר את מצבם של סיבוכים קיימים. ולכן, מטרה ראשונית היא האיזון ככל שניתן. חששות בקשר לעיניים מחמת הזרקות נראים לי כשיקול שאינו עומד מול הצורך באיזון, אלא אם כן יש רגישות ספציפית ידועה ומוכחת. אני לא פגשתי בשום מקום שרופא עיניים או מישהו שקשור בסוכרת יעלה טענה כנגד הזרקות האינסולין. האינסולין, והאיזון המושג בזכותו הם הפתרון הכמעט בלעדי לסוכרת וסיבוכיה, וזאת מסקנה המתבססת על כמעט 80 שנות שימוש באינסולין. מאיר

מנהל פורום סוכרת