האם רמת סוכר 104 תקינה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/06/2006 | 11:36 | מאת: דוד

שלום, אני בן 53 ועובר כל שנה סקר בריאות. בשנים קודמות, רמת הסוכר בדם שלי במגמת עליה הדרגתית מ-90 עד 100 (בצום בן 10-12 שעות). השנה הגיעה ל-100. לפי ההסבר המצורף, רמות עד 125 מוגדרות כתקינות אולם במחקרי באינטרנט למדתי שבארה"ב רמות בתחום 100-125 מוגדרות כטרום סוכרתיות עם סיכון להגיע לסוכרת מלאה תוך 10 שנים. אמא סבלה קלות מסוכרת בגיל מבוגר מאד אבל אצל אחרים במשפחתה הייתה היסטוריה של סוכרת רצינית. בשנתיים האחרונות הורדתי את צריכת הסוכר שלי לכ-20% מהצריכה הקודמת עקב מציאת קשר (במאמרים באינטרנט) בין צריכת סוכר לרמת קולסטרול מועיל (HDL). עם הפחתת צריכת הסוכר אכן ראיתי עליה יפה של רמת ה-HDL, אך רמת הסוכר בדם לא ירדה אלא אף עלתה. אני אדם נמרץ שהולך הרבה ברגל ומטפס לגבהים ללא בעיה. אני מרגיש בריא לחלוטין ויש לי הרבה מרץ לרוב. בעיות שאובחנו בבדיקות הן אוסטאופניה - על הגבול בין אוסטאופניה לאוסטאופורוסיס - (אני רזה למדי...) המטופל בסידן+ויטמין D; וקולסטרול גבוה (256סה"כ) שאינו מטופל מעבר להשתדלות לאכול באופן בריא ולהפעיל את הגוף. אני סובל ממין עירפול בעיניים כאשר אני מאד עייף - דבר שלא קרה בעבר - אבל אולי זה ענין של גיל. האם רמת הסוכר שלי ומגמתה צריכות להדאיג? האם עלי לנקוט בפעולה כלשהי? האם מומלץ לעבור בדיקה שבה צורכים כמות גדולה של סוכר ובודקים את רמת הסוכר בדם לאחר שעות אחדות? בברכה, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סוכר עד 110 מג% בצום הוא ערך תקין.

מנהל פורום סוכרת