טיפול כשיש חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/03/2006 | 20:37 | מאת: ח

איזה טיפול ניתן כשיש רמה של 40 בחלבון בשתן? הבדיקה לא נעשתה מאיסוף שתן האם לתזונה יש חשיבות? יש לציין כי הסוכרת מאוזנת .

19/03/2006 | 16:12 | מאת: עירית

שלום ד"ר קנטר יענה לך בוודאי היטב. (דיאטת דלת חלבון, כדורים כמו אוקסאאר וכו) רציתי רק להוסיף שאצלי היה חלבון 0.39 ומידע באינטרנט על מחקרים שנעשו במרפאת מאיו היוקרתית אמרו שמינונים גבוהים של EPA שיש באומגה 3 יכולים להפחית את הכמות של החלבון בשתן. לקחתי מינון של 900 מ"ג EPA (שזה ביו 3 ל- 5 גלולות אומגה3, תלוי בריכוז) במשך 4 חודשים כל יום והחלבון ירד יפה. הרופאים אומרים לי שזה בגלל הטיפול התרופתי והדיאטה דלת החלבון, אבל לפני שהתחלתי לנסות, כמויות החלבון רק גדלו בהתמדה. אז אני אומרת שאין מה להפסיד. אבל יש לציין שאינני יודעת מה יגידו הבדיקות הבאות בעוד חודשיים (אני עושה איסוף שתן כל 3 חודשים). אני מקווה שזה ימשיך לעבוד. בהצלחה

25/03/2006 | 21:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום עירית, אני רק צקווה שאת מודעת לעובדה שכמויות גבוהות כאלו עלולות לגרום לדימומים במעיים בסוכרתיים.. לא ידוע לי על עבודות המייחסות נטילת אומגה-3 ל"בריחת" חלבון בשתן.

25/03/2006 | 21:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, קודם כל לא ברור לי האם המספר 40 שאת מציינת מתיחס לבדיקת מיקרואלבומין בשתן מדגמי, או לבדיקת חלבון (פרוטאין) בשתן לכללית. מכל מקום - אם יש חשש שהערך אצלך מעל לנורמה של הבדיקה יש לבצע איסוף שתן לחלבון (פרוטאין)כמותי של 24 שעות ואז נדבר. מומלץ לך לעייו גם בפרק:"מיקרואלבומין וחלבון בשתן" בספר: "סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח", ותביני הכל טוב יותר

מנהל פורום סוכרת