שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/05/2000 | 13:23 | מאת: dorit

שלום, אני אשמח אם מישהו מקצועי יעזור לי להבין משהו שממש מטריד. אני מכירה אדם בן 65 בערך, שלאחרונה מתלונן על כאבי ראש חזקים במיוחד מעל העין ועייניו אדומות ו"מציקות" לו. נעשתה סדרת בדיקות מקיפה הכוללת CT בדיקות של נוירולוג, בדיקות של רופא עיניים כל זאת בחדר מיון לאחר שלא יכול היה לסבול עוד כאבים. בבדיקות דם התגלה "משהו" בסוכר. לא ברור עדיין מה ה"משהו" . האם מישהו יודע איך בן אדם בריא וחזק סובל מכאבים אולי בגלל רמת סוכר לא מתאימה?

25/05/2000 | 15:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

דורית, אני לא רופא, אני סוכרתי. בד"כ סוכרת אינה מתאפיינת בכאבי ראש. לעיתים ברמות סוכר גבוה או נמוך עשוי להתרחש כאש ראש על רקע הסוכר, אבל אלה תמיד על רקע הסוכרת. ובוודאי שלא בעוצמות ועפ"י התיאורים שאת מביאה בפנייתך. לכן, לא נראה לי שזאת הסוכרת, בפרט שרמות סוכר ניתן למדוד בקלות ובאופן מיידי. מאיר

מנהל פורום סוכרת