סכרת תפלה-חוסר איזון נוזלים

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/06/2001 | 01:18 | מאת: סמדר

שלום רב! הייתי מעונינת לדעת את כל הפרטים על מחלה זו-סכרת תפלה. הבנתי שמדובר בחוסר הורמון { המופרש מבלוטה במוח] אשר מווסת את כמות הנוזלים בגוף. אימי חולה במחלה זו יותר משלושים שנה,והייתי מעונינת לדעת האם יש תרופות חדשות למחלה {מעבר ל"פרימין" אשר שואפים דרך האף],האם יש אפשרות לקבל הורמון זה בצורה אחרת,או כל דבר אחר אשר יכול להקל על מחלה זו. אשמח לקבל תשובה במהרה תודה מראש סמדר.

24/06/2001 | 13:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, במספר מחלות השתרבב השם "סוכרת" או "דיאבטס" ללא קשר לסוכרת - "הדיאבטס מליטוס", לה מוקדש אתר זה. בין המחלות הללו יש להזכיר את ה"סוכרת התפלה, או "דיאבטס איסיפידוס", את ה"ברונז דיאבטס" ועוד. הסוכרת התפלה - הדיאבטס אינסיפידוס (או בשפת הליצנים דיאבטס "אינפישידוס"..), מאופיינת על ידי מעבר של כמויות עצומות של שתן בלתי מרוכז., והשתנה מרובה יום ולילה. הגורמים הם בד"כ יסר של הורמון ה ADH המופרש מההיפופיזה האחורית, בין אם עקב פגיעה בהיפופיזה, או באיזורי המוח (ההיפותלמוס) המייצרים את החומר (וזופרסין) המשפעל את הבלוטה,, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס מרכזית, או בגלל שמשום מה הכליה אינה יכולה להגיב להורמון ה ADH, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס כלייתית. קימים גורמים רבים לכך, בין אם כתוצאה של פגיעה מקומית או כחלק ממחלה או הפרעה כלל מערכתית. תרופת הבחירה הוא תכשיר אנאלוגי של הורמון הוזופרסין , המופק בצורה סינטטית, וניתן בהזלפה לאף. זהו הטיפול המודרני הטוב ביותר גם כיום. ראלות נוסםפות כדאי אולי לשאול את הרופא המומחה המטפל ?בברכה ד"ר יורם קנטר

24/06/2001 | 14:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, במספר מחלות השתרבב השם "סוכרת" או "דיאבטס" ללא קשר לסוכרת - "הדיאבטס מליטוס", לה מוקדש אתר זה. בין המחלות הללו יש להזכיר את ה"סוכרת התפלה, או "דיאבטס איסיפידוס", את ה"ברונז דיאבטס" ועוד. הסוכרת התפלה - הדיאבטס אינסיפידוס (או בשפת הליצנים דיאבטס "אינפישידוס"..), מאופיינת על ידי מעבר של כמויות עצומות של שתן בלתי מרוכז., והשתנה מרובה יום ולילה. הגורמים הם בד"כ חסר של הורמון ה ADH המופרש מההיפופיזה האחורית, בין אם עקב פגיעה בהיפופיזה, או באיזורי המוח (ההיפותלמוס) המייצרים את החומר (וזופרסין) המשפעל את הבלוטה,, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס מרכזית, או בגלל שמשום מה הכליה אינה יכולה להגיב להורמון ה ADH, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס כלייתית. קימים גורמים רבים לכך, בין אם כתוצאה של פגיעה מקומית או כחלק ממחלה או הפרעה כלל מערכתית. תרופת הבחירה הוא תכשיר אנאלוגי של הורמון הוזופרסין , המופק בצורה סינטטית, וניתן בהזלפה לאף. זהו הטיפול המודרני הטוב ביותר גם כיום. ראלות נוסםפות כדאי אולי לשאול את הרופא המומחה המטפל ?בברכה ד"ר יורם קנטר

24/06/2001 | 14:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, במספר מחלות השתרבב השם "סוכרת" או "דיאבטס" ללא קשר לסוכרת - "הדיאבטס מליטוס", לה מוקדש אתר זה. בין המחלות הללו יש להזכיר את ה"סוכרת התפלה, או "דיאבטס איסיפידוס", את ה"ברונז דיאבטס" ועוד. הסוכרת התפלה - הדיאבטס אינסיפידוס (או בשפת הליצנים דיאבטס "אינפישידוס"..), מאופיינת על ידי מעבר של כמויות עצומות של שתן בלתי מרוכז., והשתנה מרובה יום ולילה. הגורמים הם בד"כ חסר של הורמון ה ADH המופרש מההיפופיזה האחורית, בין אם עקב פגיעה בהיפופיזה, או באיזורי המוח (ההיפותלמוס) המייצרים את החומר (וזופרסין) המשפעל את הבלוטה,, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס מרכזית, או בגלל שמשום מה הכליה אינה יכולה להגיב להורמון ה ADH, ואז זוהי דיאבטס אינסיפידוס כלייתית. קימים גורמים רבים לכך, בין אם כתוצאה של פגיעה מקומית או כחלק ממחלה או הפרעה כלל מערכתית. תרופת הבחירה הוא תכשיר אנאלוגי של הורמון הוזופרסין , המופק בצורה סינטטית, וניתן בהזלפה לאף. זהו הטיפול המודרני הטוב ביותר גם כיום. שאלות נוסםפות כדאי אולי לשאול את הרופא המומחה המטפל ?בברכה ד"ר יורם קנטר

24/06/2001 | 14:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סליחה מכל המצקשרים- בשל קשיי יצירת קשר (לוקח המון זמן!!) הועברה התשובה בצורה משולשת - כלומר שלוש פעמים, ודומני שניתןלהסתפק באחת מהשלוש (רצוי האחרונה..) ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת